"Uluslararası Öğrenciler Futbol Turnuvası" Başladı

Üniversitemiz Merkez Yerleşkesinde uluslararası öğrencilerimizin birbirleri ile olan diyaloglarının geliştirilerek kültürlerin harmanlanmasını sağlamak amacı ile "Uluslararası Öğrenciler Futbol Turnuvası" gerçekleştirildi.

Etkinlikte kısa bir konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar;“Bu yıl aramıza yeni katılan 243 uluslararası öğrenci ile toplam 54 ülkeden, 740 civarında uluslararası öğrencimiz bulunuyor. Biz uluslararası öğrencilerimizle ilgili yıl içerisinde farklı etkinlikler de düzenliyoruz. Her yıl bir ya da iki tane Uluslararası Öğrenciler Kültür Gecesi gerçekleştiriyoruz. Bu yıl bunlara ek olarak uluslararası öğrenciler futbol turnuvasını dâhil ederek, turnuvanın adını da NOHU Inter Cup olarak belirledik. Turnuvada 15 ülkeden 16 takımımız yarışacak. Bu tür etkinliklerin arkadaşlıkların, dostlukların gelişimine katkı sağlayacağına inanıyorum”

Ayrıca sporun birleştirici gücünün de olduğunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Kar; “Bu tür etkinliklerle öğrencilerimiz arasında hem bir rekabetin olacağını hem de spora karşı ilginin arttırılacağını düşünüyorum. Bu vesileyle etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ediyor ve turnuvada yarışacak olan tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.

Uluslararası Öğrenciler Futbol Turnuvası, Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar'ın başlama vuruşunu yaptığı üniversitemiz öğretim üyeleri ve uluslararası öğrencilerimiz arasında gerçekleştirilen dostluk maçı ile başladı.

Kardeşlik ortamının güçlendirilmesi ve kültürlerin kaynaştırılmasının amaçlandığı "Uluslararası Öğrenciler Futbol Turnuvası"nda ilk gün, dostluk maçının ardından Üniversitemiz Merkez Yerleşkesi halı sahasında yapılan Türkiye-Afganistan, Kosova-Endonezya, Somali1-Pakistan ve Suriye-Türkmenistan maçları ile devam etti.

15 farklı ülke vatandaşı (Türkiye, Kosova, Somali, Suriye, Endonezya, Pakistan, Türkmenistan, Afganistan, Irak, Kazakistan, Azerbaycan, Nijerya, Sudan, Ruanda ve Moritanya) öğrencilerimizden oluşan 16 takımın yer aldığı ve 4 grupta 4’er takımın mücadele edeceği müsabakalar, Üniversitemiz Merkez Yerleşkesi halı sahasında halka açık olarak gerçekleştiriliyor.

Fikstüre ulaşmak için tıklayınız.