Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Haberler

TÜBİTAK BiGG 2024-2 Çağrısı Kapsamında Üniversitemize İkinci Mükemmeliyet Mührü

Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü Kimya Ana Bilim Dalı ve Biyoteknoloji Ana Bilim Dalı yüksek lisans öğrencileri Kemal Karadağ ile Nuri Yeşilyurt’un “Lignoselülozik Atıklardan Polihidroksi Alkonoat (PHA) Eldesinden Biyoplastik Sentezi” başlıklı projeleri, TÜBİTAK 1812- Yatırım Tabanlı Girişimcilik Destek Programı (BİGG) 2024-2 Çağrısı kapsamında Mükemmeliyet Mührü almaya hak kazandı.

Çevre Dostu Enerji Teknolojilerine Katkı Sunacak Projemize TÜBİTAK’tan Mükemmeliyet Mührü

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bora Timurkutluk ile Arş. Gör. Furkan Toruntay’ın çevre dostu enerji teknolojilerine katkı sunacak “AEM Elektrolizör Geliştirilmesi” başlıklı projeleri, 1812 - TÜBİTAK Yatırım Tabanlı Girişimcilik Destek Programı (BİGG) 2024-2 Çağrısı kapsamında “Mükemmeliyet Mührü” ile desteklenmeye hak kazandı.

Üniversitemiz Projesine Ulusal Patent Tescili

Üniversitemizde Araştırma Dekanlığımız bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Teknoloji Transfer Ofisi'nin “Fikri ve Sınai Haklar” alanı ile ilgili gerçekleştirdiği çalışmalar sonucunda patent ve faydalı modellerle ilgili başarılı sonuçlara ulaşmaya devam ediliyor. Bu çerçevede Üniversitemiz Fen Fakültesi Biyoteknoloji Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Bengü Türkyılmaz Ünal ve Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Türker’in Teknoloji Transfer Ofisi’mize yaptıkları "Hypericum Bilgehan-Bilgili Başköse ve Savran (Hypericaceae) Bitki Türü İçin Mikroçoğaltım Yöntemi" başlıklı patent başvurusu, Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan ulusal patent tescili almaya hak kazandı.

Üniversitemize TÜBİTAK Destekleri Devam Ediyor

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Burcu Berke’nin yürütücülüğünü üstlendiği ve Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisat Ana Bilim Dalı Doktora Öğrencimiz Melike Saraç’ın bursiyer olarak yer aldığı “Robotlar, Otomasyon ve Eşitsizlik” başlıklı proje, TÜBİTAK 1002-B Acil Destek Modülü kapsamında destek almaya hak kazandı.

Üniversitemizin Esnek Güneş Hücrelerini Geliştirme Projesine TÜBİTAK Desteği

Üniversitemiz Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Filiz Keleş’in yürütücülüğünü yaptığı “CIGS/Perovskit Monolitik Tandem Esnek Güneş̧ Hücresinin Geliştirilmesi” isimli projede, TÜBİTAK 3501 Kariyer Geliştirme Programı kapsamında bursiyer olarak yer alan Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Arş. Gör. Elif Damgacı, göstermiş olduğu üstün başarıdan ötürü TÜBİTAK BİDEB 2250-Lisansüstü Bursları Performans Programı kapsamında destek almaya hak kazandı. Ayrıca projede araştırmacı olarak devam etmesi öngörülen öğretim elemanımızın proje ekibi ile birlikte tandem yapı elde edilmesi ve geliştirilmesi üzerine çalışmalar yürütmesi de hedefleniyor.

Yerli Güneş Hücrelerinin Verimliliğini Artıran Projemizdeki Öğrencilerimize TÜBİTAK Desteği

Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü Fizik Ana Bilim Dalı Doktora Öğrencisi Emre Kartal ve Enerji Bilimi ve Teknolojileri Ana Bilim Dalı Doktora Öğrencisi Furkan Güçlüer, yürütücülüğünü Üniversitemiz Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşe Seyhan'ın yaptığı TÜBİTAK-1004 Mükemmeliyet Merkezi Destek Programı kapsamındaki "Çift Taraflı Heteroeklem Tipi Hücre Geliştirilmesi" adlı proje ile TÜBİTAK BİDEB-2250 - Lisansüstü Bursları Performans Programı Başarı Bursu almaya hak kazandı.

NÖHÜ Tıp, 106 Devlet Üniversitesi Tıp Fakültesi Arasında 9'uncu Sırada

Üniversitemiz Tıp Fakültesi, 2024 TUS Klinik Tıp puanına göre 106 Devlet Üniversitesi arasında 9’uncu, Tıp Temel Tıp 1 puanına göre ise 19’uncu sırada yer aldı. Her iki kategoride birçok köklü tıp fakültesini geride bırakan Fakültemiz, ayrıca devlet üniversitelerindeki tıp fakülteleri içinde TUS Klinik Tıp’ta ilk 10’a giren en genç iki fakülteden biri oldu.

Üniversitemizin Tarımda Kuraklığın Olumsuz Etkisini Önleyecek Projesine TÜBİTAK Desteği

Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü Tarımsal Genetik Mühendisliği (İngilizce) Ana Bilim Dalı Doktora Programından mezun olan Dr. Mehtap Vural Aytekin’in yürütücüsü olduğu “Havuçta silikon ve selenyum priming uygulamalarının kurak, tuz ve kurak + tuz streslerine tolerans üzerine etkilerinin biyokimyasal ve moleküler seviyede değerlendirilmesi ve kalite özellikleri üzerine etkilerinin belirlenmesi” başlıklı proje, TÜBİTAK 2218 Yurt İçi Doktora Sonrası Araştırma Burs Programı kapsamında 2024 yılı birinci dönemde desteklenmeye hak kazandı.

NÖHÜ İki Alanda Türkiye’de İlk 10’a, Dünyada İlk 500’e Girdi

Üniversitemiz, Times Higher Education (THE) ve Quacquarelli Symonds'tan (QS) sonra en prestijli kuruluş olan Round University Ranking'e (RUR) ait sıralama sisteminin 2024 Alan Sıralamalarında, Genel kategoride değerlendirmeye girebilen Türk üniversiteleri arasında Sağlık Bilimleri alanında 7’nci, Sosyal Bilimler alanında ise 10’uncu sırada yer almayı başarırken, her iki alanda da dünyada ilk 500 yükseköğretim kurumu arasına adını yazdırdı. Ayrıca Üniversitemizin tarihinde ilk defa yer aldığı sıralamada, özellikle Öğretim kategorisinde beş alanda dünyada ilk 500’de olması ve Türkiye’de birçok üniversiteyi geride bırakarak ilk 10 içerisinde ön sıralarda yer alması dikkat çekti.
FirstPrev12345NextLast