APT7104 / BROILER SLAUGHTER AND CARCASS QUALITY

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Sürdürülebilir kanatlı yetiştiriciliğinde güncel bilgi ve problemlerin izlenmesi [1] s 1-36
2Türkiye ve dünyada beyaz et sektörünün incelenmesi, karşılaştırılması [4] s 1-28
3Kanatlı biyolojisi, sınıflandırılması ve ticareti tanımlanması [5] s 1-18
4Kanatlılarda kas metabolizması ve et kalitesi, kas tipleri ve et kalitesi [6] s 82-86; [7] s 219-229
5Kanatlı ürünlerinin kalite özellikleri [1] s 150; [5] s 451-465
6Kesimhane inşattı ve gerekli ekipmanlar [5] s 59-78
7Kesim ekipmanları ve işlemler [5] s 79- 100
8Kesim öncesi uygulanan işlemler (yakalama, taşıma, asma, bayıltma) ve bunların karkas kalitesine etkisi [1] s 281; [5] s 45-67
9Kesim aşaması ve kesim sonrası yapılan işlemler(tüy yolma, iç çıkarma, parçalara bölme) ve bu işlemlerin karkas kalitesine etkisi [1] s 282-289
10Kanatlı karkas değerlendirme ve kesim [5] s 101-106; [3] s 1-52
11Helal perspektifinden gıda üretimi [5] s 183-215
12Kanatlı etinin kimyasal kompozisyonu ve besin madde içeriği [5] s 467-489
13Sanitasyon ve güvenlik [5] s 631-772
14Preservation: Refrigeration and Freezing [5] s 217-418