1 | Yiyecek İçecek Endüstrisi Yiyecek İçecek Endüstrisinin Önemi ve Gelişimi Yiyecek İçecek İşletmelerinin Sınıflandırılması Yiyecek İçecek İşletmelerinde Dikkate Alınması Gereken Faktörler | Kitap ve Ders Notu |
2 | Yiyecek İçecek İşletmelerinde Yönetim ve Önemi Yiyecek İçecek Yönetiminin Temel Fonksiyonları | Kitap ve Ders Notu |
3 | Yiyecek İçecek Bölümü ve Önemi Yiyecek İçecek Bölümü Organizasyon Yapısı Yiyecek İçecek İşletmelerinde İş ve Görev Tanımları | Kitap ve Ders Notu |
4 | Beslenme ve Önemi Gıda Biliminin Gelişimi ve Kapsamı Temel Gıda Bileşenleri Vücut Bileşenleri Besin Grupları ve Beslenme Kılavuzu Beslenme ve Yiyecek Hizmetleri Yöneticilerinin Dikkate Alması Gereken İlkeler | Kitap ve Ders Notu |
5 | Mönünün Tanımı ve Gelişimi Mönü Planlama Mönünün Takdimi / Sunumu Mönünün İçeriği Mönünün Yapısı | Kitap ve Ders Notu |
6 | Mönü Türleri Mönülerle İlgili Biçimsel Çalışmalar Mönü Maliyet Çalışmaları Mönüye Uygun İçki Seçimi | Kitap ve Ders Notu |
7 | Üretim Planlaması Yiyecek Üretimi Besin Maddelerinin Pişirilmesindeki Özellikler Yiyecek Üretim Sistemleri Yiyecek İçecek Üretim Süresince Kontrol | Kitap ve Ders Notu |
8 | Servisin Tanımı ve Önemi Servis Alanları ve İş Akışı Yemek ve İçki Servisinin Önemi Servis Türleri Temel Servis Bilgileri Servis Öncesi Yapılan Son Hazırlıklar Servis Basamakları Ziyafet Çalışmaları | Kitap ve Ders Notu |
9 | Hijyen, Sanitasyon ve Bakteriler Yiyecek ve İçecek Bölümünde Hijyen ve Sanitasyon Besin Hijyeni ve Önemi HACCP (Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları) Besin Kirliliği ve Gıda Zehirlenmesi Hijyen Kuralları Güvenlik Mavi Bayrak Projesi | Kitap ve Ders Notu |
10 | Ziyafet Organizasyonunda Fiyatlama Kararlarını Etkileyen Faktörler Ziyafet Organizasyonunda Karşılaşılan Güçlükler Yiyecek İçecek Hizmetlerinde Pazarlama Kavramı Yiyecek İçecek Hizmetlerinde Pazarlama Planlaması Yiyecek İçecek İşletmelerinde Satış Arttırıcı Çabalar | Kitap ve Ders Notu |
11 | Bar, Bar Türleri ve Bar Malzemeleri Alkol ve İçeceklerle İlgili Genel Bilgiler Alkolsüz İçeceklerin Servisleri Alkollü İçeceklerin Servisleri Barda Kullanılan Terimler Barda Kullanılan Garnitürler Barda Kullanılan Şuruplar İçecek Servis Standartları İçecek Maliyet Kontrolü Kokteyller | Kitap ve Ders Notu |
12 | Mönü Türleri Mönülerle İlgili Biçimsel Çalışmalar Mönü Maliyet Çalışmaları Mönüye Uygun İçki Seçimi | Kitap ve Ders Notu |
13 | Konuğa Servis Konukların Sınıflandırılması Konukların Karşılanması Masa Yerleşiminde Dikkat Edilecek Noktalar Konukların Masaya Oturtulması Konukların Oturmasından Sonra Yapılacak İşlemler Masada İlk Yapılacak İşlemler Sipariş Alma Yemek Süresince Servis Konuk İle İlişkiler Şikayetlerle İlgilenme Servis Elemanının Konukla İlişkisi Restoranda Çıkabilecek Problemler | Kitap ve Ders Notu |
14 | Toplumsal değişme bağlamında sürdürülebilirlik | |