| 1 | Hijyen ve sanitasyon tanımı önemi ve özellikleri | Gıda ve Personel Hijyeni,Prof.Sıdıka Bulduk |
| 2 | Toplu beslenme sistemlerinde hijyenin önemi | Gıda ve Personel Hijyeni,Prof.Sıdıka Bulduk |
| 3 | Besinlerin satın alınması ve depolanmasında hijyen | Gıda ve Personel Hijyeni,Prof.Sıdıka Bulduk |
| 4 | Besinleri hazırlama ve pişirmede hijyen | Gıda ve Personel Hijyeni,Prof.Sıdıka Bulduk |
| 5 | Besinlerin porsiyonlanması ve servisinde hijyen | Gıda ve Personel Hijyeni,Prof.Sıdıka Bulduk |
| 6 | Personel hijyeni tanımı ve önemi | Gıda ve Personel Hijyeni,Prof.Sıdıka Bulduk |
| 7 | Besinlerin bozulma nedenleri (biyolojik etmenler) | Gıda ve Personel Hijyeni,Prof.Sıdıka Bulduk |
| 8 | Besinlerin bozulma nedenleri (kimyasal etmenler) | Gıda ve Personel Hijyeni,Prof.Sıdıka Bulduk |
| 9 | Gıda Kalite güvence sistemleri | Gıda ve Personel Hijyeni,Prof.Sıdıka Bulduk |
| 10 | HACCP tanımı ve önemi | Gıda ve Personel Hijyeni,Prof.Sıdıka Bulduk |
| 11 | HACCP sisteminin temel prensipleri ve gıdanın sürdürülebilirliği | Gıda ve Personel Hijyeni,Prof.Sıdıka Bulduk |
| 12 | Ambalaj malzemeleri tanımı önemi ve özellikleri | Gıda ve Personel Hijyeni,Prof.Sıdıka Bulduk |
| 13 | Gıda katkı maddeleri tanımı sınıflandırılması ve kullanım alanları | Gıda ve Personel Hijyeni,Prof.Sıdıka Bulduk |
| 14 | Personel hijyen eğitimi | Gıda ve Personel Hijyeni,Prof.Sıdıka Bulduk |