ASC1010 / YİYECEK İÇECEK TERMİNOLOJİSİ

Dersin Öğrenme Çıktılarının Program Çıktılarına Katkısı

DÖÇ1DÖÇ2DÖÇ3DÖÇ4DÖÇ5DÖÇ6DÖÇ7DÖÇ8DÖÇ9DÖÇ10DÖÇ11DÖÇ12DÖÇ13DÖÇ14DÖÇ15
1            
2              
3              
4             
5              
6               
7               
8               
9               
10               
11               
12               
13               
14               
15               
16               
17               
18               
19               
20               
Katkı Düzeyi: 1:Çok Düşük, 2:Düşük, 3:Orta, 4: Yüksek, 5: Çok Yüksek

ASC1010 / YİYECEK İÇECEK TERMİNOLOJİSİ
 
Dersin Öğrenme Çıktıları 
1Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler belli bir gıda ürününün işlenmesi için gereken teknolojiyi seçebilmek konusunda yeterlilik kazanacaklardır.
2Gıdaların bozulma mekanizmalarını anlayacaklar ve bunu engellemenin ya da yavaşlatmanın yolları konusunda bilgi sahibi olacaklardır.
3Gıda muhafaza metotlarının avantaj ve dezavantajları hakkında bilgi sahibi olacaklardır. Kullanılagelen gıda işleme metotlarının gıda güvenliği ve kalitesini nasıl etkilediği yönünde bilgi sahibi olacaklardır.
4Yeni geliştirilen gıda işleme teknolojileri hakkında bilgi sahibi olacaklar, gerektiğinde bu teknolojilerin ülkemizde kullanımına öncülük edebileceklerdir.
5Teknolojik gelişmelerin tüketim alışkanlıklar ve çevre ile ilişkisini bilir.