1 | Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler belli bir gıda ürününün işlenmesi için gereken teknolojiyi seçebilmek konusunda yeterlilik kazanacaklardır. |
2 | Gıdaların bozulma mekanizmalarını anlayacaklar ve bunu engellemenin ya da yavaşlatmanın yolları konusunda bilgi sahibi olacaklardır. |
3 | Gıda muhafaza metotlarının avantaj ve dezavantajları hakkında bilgi sahibi olacaklardır. Kullanılagelen gıda işleme metotlarının gıda güvenliği ve kalitesini nasıl etkilediği yönünde bilgi sahibi olacaklardır. |
4 | Yeni geliştirilen gıda işleme teknolojileri hakkında bilgi sahibi olacaklar, gerektiğinde bu teknolojilerin ülkemizde kullanımına öncülük edebileceklerdir. |
5 | Teknolojik gelişmelerin tüketim alışkanlıklar ve çevre ile ilişkisini bilir. |