ASC1012 / GIDA MUHAFAZA TEKNİKLERİ

DERS HAKKINDA GENEL BİLGİLER

  
Dersin Kodu Dersin Yarıyılı/Yılı   Dersin Türü   Dersin Seviyesi   Dersin Öğretim Dili
     
  
Dersin Adı Teori Uygulama AKTS
Dersin İngilizce Adı
Dersin Öğretim Elemanı E Mail
Dersin Yardımcı Öğretim Elemanı E Mail
Dersin Amacı
Dersin Kısa İçeriği
Önkoşullar

DERSİN HEDEFLERİ
 
DERSİN HEDEFLERİ 
1Gıda teknolojisinde yeni yaklaşımları sıralar.
2Gıdaların dayanıklılığını arttıran teknolojik uygulamalardan kimyasal uygulamaları açıklar.
3Gıdaların dayanıklılığını arttıran teknolojik uygulamalardan fiziksel uygulamaları tanımlar.
4Hayvansal kaynaklı gıdalarda kullanılan muhafaza tekniklerini sıralar.
5Bitkisel kaynaklı gıdalarda kullanılan muhafaza tekniklerini sıralar.
6Gıdaların muhafaza sürelerini açıklar.
 
DERSİN KATEGORİSİ
DERSİN KATEGORİSİ DERSİN YÜZDESİ
Meslek Bilgisi Dersleri