ASC2016 / KURUM BESLENMESİ VE MUTFAK YÖNETİMİ

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Kurum beslenmesinin gelişim sürecinin, bunu etkileyen faktörlerin anlatılması Beyhan Y. Toplu Beslenme Sistemlerinin Yönetim Ve Organizasyonu
2Toplu beslenme yapan işletmelerin tanımlanması, sınıflandırılması, özellikleri, TBS de organizasyonun yapılandırılması, görevlerin tanımı Beyhan Y. Toplu Beslenme Sistemlerinin Yönetim Ve Organizasyonu
3TBS de yönetimin aşamaları (planlama, organizasyon ve koordinasyon, yürütme ve kontrol), personel seçimi ve aranan özellikler TBS de yönetimin aşamaları (planlama, organizasyon ve koordinasyon, yürütme ve kontrol), personel seçimi ve aranan özellikler Beyhan Y. Toplu Beslenme Sistemlerinin Yönetim Ve Organizasyonu
4Mutfağın Geleneksel mutfaklarda bölümler ve bu bölümlerin işlevleri, bölümlerde bulunması gerekli araç-gereçler tanımı ve önemi, işlevlerine göre mutfaklar Beyhan Y. Toplu Beslenme Sistemlerinin Yönetim Ve Organizasyonu
5Mutfağın fiziksel özellikleri (ısı, ışık, havalandırma, zemin, duvar ve tavanlar vb.)Beyhan Y. Toplu Beslenme Sistemlerinin Yönetim Ve Organizasyonu
6 Menü tanımı, menü planlamayı etkiyen faktörler, menü planlayıcısının özellikleri, menü planlama ilkeleri ve menü içeriği 
7Toplu beslenme sistemlerinde satın alma yöntemleri ve amaçları dikkat edilecek konular.Beyhan Y. Toplu Beslenme Sistemlerinin Yönetim Ve Organizasyonu
8Kamuda ihale kanunu, kamu ihale kurumu, kanuna göre yemek hizmet alım ilkeleri, tanımlarBeyhan Y. Toplu Beslenme Sistemlerinin Yönetim Ve Organizasyonu
9İhale süreci, şartnameler, ilan süresi ve kuralları, ihale usulleri, idari şartnameler, teklif DeğerlendirmeBeyhan Y. Toplu Beslenme Sistemlerinin Yönetim Ve Organizasyonu
10Teslim alma (tesellüm) tanımı, teslim alanın iş ve görev tanımı, teslim alma alanı ve bulunması gereken araç-gereçlerBeyhan Y. Toplu Beslenme Sistemlerinin Yönetim Ve Organizasyonu
11Teslim alma süreci, satın alma emri, mal alındı formu, günlük teslim alam raporu, et etiketiBeyhan Y. Toplu Beslenme Sistemlerinin Yönetim Ve Organizasyonu
12Teslim almada yapılan kontroller (ölçü, fiyat, kalite-özellik, belge, teslim alma alan kontrolü), Kalite- özellik kontrollerinde duyusal, fiziksel ve mikrobiyolojik kontrollerBeyhan Y. Toplu Beslenme Sistemlerinin Yönetim Ve Organizasyonu
13Toplu beslenme sistemlerinin sürdürülebilirliği ve toplu beslenme sistemlerinde genel depolama ilkeleriBeyhan Y. Toplu Beslenme Sistemlerinin Yönetim Ve Organizasyonu
14Kurum beslenmesinde hijyenin önemi, kurum beslenmesinde HACCP ilke ve kuralları, örnek uygulamalarBeyhan Y. Toplu Beslenme Sistemlerinin Yönetim Ve Organizasyonu