1 | Kurum beslenmesinin gelişim sürecinin, bunu etkileyen faktörlerin anlatılması | Beyhan Y. Toplu Beslenme Sistemlerinin Yönetim Ve Organizasyonu |
2 | Toplu beslenme yapan işletmelerin tanımlanması, sınıflandırılması, özellikleri, TBS de organizasyonun yapılandırılması, görevlerin tanımı | Beyhan Y. Toplu Beslenme Sistemlerinin Yönetim Ve Organizasyonu |
3 | TBS de yönetimin aşamaları (planlama, organizasyon ve koordinasyon, yürütme ve kontrol), personel seçimi ve aranan özellikler TBS de yönetimin aşamaları (planlama, organizasyon ve koordinasyon, yürütme ve kontrol), personel seçimi ve aranan özellikler | Beyhan Y. Toplu Beslenme Sistemlerinin Yönetim Ve Organizasyonu |
4 | Mutfağın Geleneksel mutfaklarda bölümler ve bu bölümlerin işlevleri, bölümlerde bulunması gerekli araç-gereçler tanımı ve önemi, işlevlerine göre mutfaklar | Beyhan Y. Toplu Beslenme Sistemlerinin Yönetim Ve Organizasyonu |
5 | Mutfağın fiziksel özellikleri (ısı, ışık, havalandırma, zemin, duvar ve tavanlar vb.) | Beyhan Y. Toplu Beslenme Sistemlerinin Yönetim Ve Organizasyonu |
6 | Menü tanımı, menü planlamayı etkiyen faktörler, menü planlayıcısının özellikleri, menü planlama ilkeleri ve menü içeriği | |
7 | Toplu beslenme sistemlerinde satın alma yöntemleri ve amaçları dikkat edilecek konular. | Beyhan Y. Toplu Beslenme Sistemlerinin Yönetim Ve Organizasyonu |
8 | Kamuda ihale kanunu, kamu ihale kurumu, kanuna göre yemek hizmet alım ilkeleri, tanımlar | Beyhan Y. Toplu Beslenme Sistemlerinin Yönetim Ve Organizasyonu |
9 | İhale süreci, şartnameler, ilan süresi ve kuralları, ihale usulleri, idari şartnameler, teklif Değerlendirme | Beyhan Y. Toplu Beslenme Sistemlerinin Yönetim Ve Organizasyonu |
10 | Teslim alma (tesellüm) tanımı, teslim alanın iş ve görev tanımı, teslim alma alanı ve bulunması gereken araç-gereçler | Beyhan Y. Toplu Beslenme Sistemlerinin Yönetim Ve Organizasyonu |
11 | Teslim alma süreci, satın alma emri, mal alındı formu, günlük teslim alam raporu, et etiketi | Beyhan Y. Toplu Beslenme Sistemlerinin Yönetim Ve Organizasyonu |
12 | Teslim almada yapılan kontroller (ölçü, fiyat, kalite-özellik, belge, teslim alma alan kontrolü), Kalite- özellik kontrollerinde duyusal, fiziksel ve mikrobiyolojik kontroller | Beyhan Y. Toplu Beslenme Sistemlerinin Yönetim Ve Organizasyonu |
13 | Toplu beslenme sistemlerinin sürdürülebilirliği ve toplu beslenme sistemlerinde genel depolama ilkeleri | Beyhan Y. Toplu Beslenme Sistemlerinin Yönetim Ve Organizasyonu |
14 | Kurum beslenmesinde hijyenin önemi, kurum beslenmesinde HACCP ilke ve kuralları, örnek uygulamalar | Beyhan Y. Toplu Beslenme Sistemlerinin Yönetim Ve Organizasyonu |