BOR SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ / BESLENME VE DİYETETİK / BES1010 - BESLENME İLKELERİ II

Dersin Öğrenme Çıktılarının Program Çıktılarına Katkısı

DÖÇ1DÖÇ2DÖÇ3DÖÇ4DÖÇ5DÖÇ6DÖÇ7DÖÇ8DÖÇ9DÖÇ10DÖÇ11DÖÇ12DÖÇ13DÖÇ14DÖÇ15
14545533455     
22322355433     
33434433444     
42333344444     
53445544545     
62333344444     
73543333455     
8               
9               
10               
11               
12               
13               
14               
15               
16               
17               
18               
19               
20               
21               
22               
23               
24               
25               
26               
27               
28               
29               
30               
Katkı Düzeyi: 1:Çok Düşük, 2:Düşük, 3:Orta, 4: Yüksek, 5: Çok Yüksek

BOR SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ / BESLENME VE DİYETETİK / BES1010 - BESLENME İLKELERİ II
 
Dersin Öğrenme Çıktıları 
1Enerji metabolizmasını ve fiziksel aktivitenin besin gereksinimleri üzerindeki etkilerini açıklar
2Bireysel enerji ve besin gereksinimlerini hesaplayarak uygun beslenme önerileri sunar
3Su ve elektrolit dengesinin korunmasının sağlık üzerindeki önemini ve dengesizliklerin potansiyel etkilerini analiz eder
4Minerallerin vücutta üstlendiği fonksiyonları ve eksikliklerinin sağlık üzerindeki olumsuz etkilerini detaylı bir şekilde açıklar
5Vitaminlerin metabolik süreçlerdeki rolünü ve bu süreçlerin sağlık üzerindeki etkilerini kapsamlı bir şekilde değerlendirir
6Deneysel besin hazırlama yöntemlerini kullanarak, bu yöntemlerin besin yapısı üzerindeki etkilerini ve oluşan değişiklikleri bilimsel bir bakış açısıyla analiz eder
7Laboratuvar ortamında hazırlanan yemeklerin fiziksel özelliklerini ve besin öğesi bileşimlerini detaylı bir şekilde değerlendirir
8Besin işleme yöntemlerinin, besin öğelerinin kaybı üzerindeki etkilerini bilimsel bir perspektiften değerlendirir ve bu süreçlerin besin değerine olan yansımalarını açıklar
9Farklı besin gruplarını, dengeli ve sağlıklı beslenme planlarına entegre ederek, optimal düzeyde besin ögesi alımının garanti altına alınmasını sağlar
10Bireylerin sağlık ihtiyaçlarına uygun, sağlıklı ve sürdürülebilir beslenme ilkelerine dayalı beslenme planlarının oluşturulması konusunda temel bir bilgi ve anlayış kazanır