| 1 | Enerji metabolizması ve fiziksel aktivite | |
| 2 | Enerji gereksinimine ilişkin uygulamalı çalışma | |
| 3 | Su ve elektrolitler (Na, K ,Cl, Ca, PO4, Mg) | |
| 4 | Mineraller (kükürt, demir, bakır, iyot, flor, çinko, krom, mangan, selenyum ve kobalt) | |
| 5 | Yağda çözünen vitaminler (A, D, E ve K vitamini) | |
| 6 | Suda çözünen vitaminler (B grubu vitaminleri ve C vitamini) | |
| 7 | Deneysel besin hazırlama | |
| 8 | Kırmızı et, kanatlı etleri ve su ürünleri (Teorik temeller ve laboratuvar uygulamaları) | |
| 9 | Yumurta (Teorik temeller ve laboratuvar uygulamaları) | |
| 10 | Ekmek ve tahıllar (Teorik temeller ve laboratuvar uygulamaları) | |
| 11 | Süt ve süt ürünleri (Teorik temeller ve laboratuvar uygulamaları) | |
| 12 | Meyve ve sebzeler (Teorik temeller ve laboratuvar uygulamaları) | |
| 13 | Kurubaklagiller (Teorik temeller ve laboratuvar uygulamaları) | |
| 14 | Yemek Planlama | |