BOR SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ / BESLENME VE DİYETETİK / BES1020 - DÜNYA MUTFAKLARI

DERS HAKKINDA GENEL BİLGİLER

           
Dersin Kodu Dersin Yarıyılı/Yılı   Dersin Türü   Dersin Seviyesi   Dersin Öğretim Dili
     
  
Dersin Adı Teori Uygulama AKTS
Dersin İngilizce Adı
Dersin Öğretim Elemanı E Mail
Dersin Yardımcı Öğretim Elemanı E Mail
Dersin Amacı
Dersin Kısa İçeriği
Önkoşullar

DERSİN HEDEFLERİ
 
DERSİN HEDEFLERİ 
1Dünya mutfakları hakkında bilgi sahibi olmak
2Dünya mutfaklarından öğrenilen çeşitli tekniklerin Türk mutfak kültüründe değerlendirilmesi
3Uzak Doğu ve Asya Mutfak Kültürü hakkında bilgi sahibi olur
4Kuzey ve güney Amerika mutfak Kültürü hakkında bilgi sahibi olur
5Kuzey ve güney Avrupa mutfak Kültürü hakkında bilgi sahibi olur
 
DERSİN KATEGORİSİ
DERSİN KATEGORİSİ DERSİN YÜZDESİ
Uzmanlık/Alan Bilgisi Dersi