BOR SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ / BESLENME VE DİYETETİK / BES1020 - DÜNYA MUTFAKLARI

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

Hafta 
Konular 
Öğrenme Kaynakları 
1Amaçlar, hedefler, ders süreci ve değerlendirme kriterleri hakkında bilgilendirmeUluslararası Gastronomi, Mehmet Sarıışık
2Fransız mutfağıhttp://www.gov.pe.ca/photos/original/4hsask_IC_RB.pdf
3İtalyan mutfağıhttp://www.gov.pe.ca/photos/original/4hsask_IC_RB.pdf
4Almanya mutfağıhttp://www.gov.pe.ca/photos/original/4hsask_IC_RB.pdf
5Hindistan mutfağıhttp://www.gov.pe.ca/photos/original/4hsask_IC_RB.pdf
6Çin mutfağıhttp://www.gov.pe.ca/photos/original/4hsask_IC_RB.pdf
7Türk mutfağıBeslenme Antropolojisi, Türkan Kutluay Merdol
8İspanya mutfağıhttp://www.gov.pe.ca/photos/original/4hsask_IC_RB.pdf
9Meksika mutfağıhttp://www.gov.pe.ca/photos/original/4hsask_IC_RB.pdf
10Avustralya ve İngiltere mutfağıhttp://www.gov.pe.ca/photos/original/4hsask_IC_RB.pdf
11Japon, Kore ve Rusya mutfağıhttp://www.gov.pe.ca/photos/original/4hsask_IC_RB.pdf
12Lübnan ve Portekiz mutfağıhttp://www.gov.pe.ca/photos/original/4hsask_IC_RB.pdf
13Amerikan mutfağıhttp://www.gov.pe.ca/photos/original/4hsask_IC_RB.pdf
14Genel değerlendirme ve tartışma