BES2023 / ÖZEL GIDALAR TEKNOLOJİSİ

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Giriş 
2Şeker Üretimi 
3Çikolata ve Çikolata Ürünleri 
4Çikolata ve Ürünleri Formülasyonu Ve Kalite Parametreleri 
5Çikolata Teknolojisi 
6Şeker ve Şekerleme Teknolojisi 
7Şeker ve Şekerleme Teknolojisi 
8Ara sınav 
9Şekerleme Ürünleri Kalite Özellikleri 
10Bazı Şekerleme Tiplerinin (Marşmelov, Nugat, Nişasta ve Pektin Jöleleri, Sert Şekerler, Karameller, Krem Merkezli Şekerlemeler, Tavada Kaplanmış Şekerlemeler) Özellikleri, Bileşenleri ve Yapım Yöntemleri 
11Çay Çeşitleri ve Çayın Kimyasal Bileşimi 
12Çayın İşlenmesi 
13Çayın Kalite Ölçütleri 
14Kahve Üretimi ve Kuru Çekirdek Kahvenin Elde Edilmesi, Çekirdek Kahvenin İşlenmesi