| 1 | Toplu beslenmenin önemini kavrar, toplu beslenme yapılan ticari ve ticari olmayan kuruluşların özelliklerini kavrar |
| 2 | Yönetimin fonksiyonlarını yönetici diyetisyen olarak toplu beslenme sistemlerine adapte eder ve kurumda stratejik yönetim yaklaşımını uygulayarak kurumun misyon, vizyon, stratejik amaç ve hedeflerini belirler |
| 3 | Toplu beslenme servisi organizasyonunu ve iş tanımlarını bilir |
| 4 | Mutfak-yemekhane planlayabilme becerisine sahip olur |
| 5 | Toplu beslenme yöneticisi olarak kuruluşa uygun araç-gereç seçimini yapar. |
| 6 | Kurumun özelliklerine uygun standart tarife geliştirir ve hedef gruba yönelik menü planlar |
| 7 | Yiyeceklerin uygun satın alma ve depolama ilkelerini bilir |
| 8 | Toplu beslenme sistemlerinde maliyet kontrolünü öğrenir |