| 1 | Toplu beslenme sistemlerinin önemini kavrar ve işleyiş süreçlerini öğrenir. |
| 2 | Toplu beslenme sistemlerinde yönetici diyetisyen olma becerisi kazananır. |
| 3 | Toplu beslenme yapılan kurumun amacına ve hizmet alan gruba yönelik uygun menü planlama ve denetimi yapmayı öğrenir. |
| 4 | Toplu beslenme yapılan kurumlarda kullanılan standart yemek tarifelerinin önemini ve nasıl oluşturulması gerektiğini öğrenir |
| 5 | Yiyeceklerin uygun satın alma ve depolama ilkelerini öğrenir |
| 6 | Toplu beslenme sistemlerinde kullanılan araç-gereçleri öğrenir |
| 7 | Toplu beslenme sistemlerinde oluşabilecek yiyecek artıklarını ve kayıplarının önemini ve en aza indirme yollarını kavrar |
| 8 | Toplu beslenme sistemlerinde iş kazalarının önlenmesine yönelik uygulamaları öğrenir |