| 1 | Giriş | [1] s. 01-05; |
| 2 | Besin güvenliği | [2] s. 47-50 |
| 3 | Türkiye’de ve Dünya’da gıda kodeksi ve besin kontrolü | [1] s. 10-20 |
| 4 | Yasalar ve yönetmelikler | [1] s. 20-30 |
| 5 | Mevzuat oluşturma ilkeleri ve sürdürülebilirliği | [1] s. 30-40 |
| 6 | Gıda katkı maddeleri | [1] s. 40-50 |
| 7 | Tüketici hakları ve modern gıda kanunu | [2] s. 51-53 |
| 8 | Besin Kirliliği ile İlgili Yasal Düzenlemeler | [2] s. 54-60 |
| 9 | Gıda üretimi yapanların ve satanların sorumlulukları | [2] s. 51-55 |
| 10 | Besin etiketleri ve sağlık beyanları | [3] s. 6-10 |
| 11 | Besin zenginleştirme, Besin tebliğleri | [1] s. 90-100 |
| 12 | Besin tebliğleri | [1] s. 100-120 |
| 13 | Besin tebliğleri | [1] s. 120-130 |
| 14 | Genel değerlendirme | |