1 | Giriş, temel kavramlar | |
2 | Hijyenin tanımı ve önemi | |
3 | Beslenme, besin maddeleri ve beslenme hataları | |
4 | Besin kirliliğine yol açan etkenler | |
5 | Besinlerin satın alınması ve depolanması sırasında hijyen sağlama yolları | |
6 | Besin zehirlenmeleri | |
7 | Besinlerin hazırlanması ve pişirilmesi ve servisi sırasında hijyeni sağlama yolları | |
8 | Ara Sınav | |
9 | Gıda güvenliği için dikkat edilmesi gereken kurallar | |
10 | Hijyeni sağlamada genel temizlik ve güvenlik ilkeleri | |
11 | Kişisel hijyenin sağlanması, personal ve su hijyeni | |
12 | Zararlı- haşere kontrolü, Gıda güvenliği yönetim sistemleri HACCP-1 | |
13 | Gıda güvenliği yönetim sistemleri HACCP-2 | |
14 | Besin hijyeninin sağlanmasında kullanılan yeni teknolojiler | |