Anasayfa
English
İletişim
Hızlı Erişim
Akademik Takvim
Anketler
Bilgi Edinme
Bilgi Paketi
Diş Hekimliği Fakültesi Randevu
Etkinlik Talep Formu
NOHU Login
NUBulut
Öğrenci e-posta
Personel e-posta
Telefon Rehberi
Uzaktan Eğitim Sistemi
Yemek Menü
Yemekhane Sanal Pos
NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ
Bilgi Paketi
Kurum Hakkında Bilgi
Üniversite Senatosu ve Yönetim Kurulu
Organizasyon Şeması
Akademik Takvim
Genel Bilgi
Genel Giriş Koşulları
Genel Kayıt Prosedürleri
Kurallar ve Yönetmelikler
Önceki Dönemlerin Tanınması
Diploma Eki
Akademik Danışmanlık Düzenlemeleri
AKTS Kredi Dağılımı
İsim ve Adres Bilgileri
Derece Programları
Ön Lisans
Lisans
Yüksek Lisans
Doktora
Course Catalogue For Exchange Students
Öğrenciler için Genel Bilgiler
Yaşam Giderleri
Barınma Olanakları
Beslenme Olanakları
Sağlık Hizmetleri
Sigorta
Öğrenme Olanakları
Kültürel ve sosyal Faaliyetler
Sportif ve Boş Zaman Faaliyetleri
Öğrenci Kulüpleri
Uluslararası Programlar
Dil Politikası ve Kurslar
Staj
Burs Olanakları
Engelli Öğrenci Olanakları
Öğrenci İşleri
Değişim Öğrencileri için Pratik Bilgiler
Niğde'de Yaşam
BUT6136 / KÜLTÜR BITKILERININ SULANMASI
Ders Bilgileri
>
Dersin Kodu
Yarıyıl
Dersin Türü
Seviyesi
Dili
Dersin Adı
Teorik
Pratik
Kredi
AKTS
Dersin Koordinatörü
E Mail
Dersin Yardımcı Elemanı
E Mail
Dersin Amacı
Bu dersin amacı, bitkilerin fizyolojik özellikleri dikkate alınarak öğrencilere kültür bitkilerinin sulamasını öğretmektir.
Dersin Kısa İçeriği
Özel bitkilerin sulamasına giriş, önemi, sulama ile kök sisteminin ilişkisi, bitki tarafından toprak suyunun alınmasına etki eden etmenler, evapotranspirasyona etki eden bitki etmenleri, farklı yöreler için en uygun ampirik olarak belirlenmesi, farklı bitkilere en uygun sulama yöntemleri ve uygulamaları, su eksikliğinin etkileri ve belirtileri, tuza ve suya karşı duyarlılıkları, bitkilerin sulama devreleri ve sulama özellikleri, çayır ve mer?aların sulanması, küçük taneli bitkilerin sulanması, lif bitkilerinin sulanması (pamuk ve diğerleri), sebzelerin sulanması (patlıcan, biber, hıyar, domates, fasulye ve diğerleri), yaprağını döken meyve ağaçlarının sulanması, devamlı yeşil kalan meyve ağaçlarının sulanması (turunçgiller), bağ ve çiçek sulanması.
Dersin Önkoşulu
YOK