BUT6136 / KÜLTÜR BITKILERININ SULANMASI

Dersin Öğrenme Çıktıları

 
Kazandırılacak Bilgi Ve Beceriler 
1Bitkilerin sulama devreleri ve sulama özellikleri
2Sulama ile kök sisteminin ilişkisi, bitki tarafından toprak suyunun alınmasına etki eden etmenler, farklı yöreler için en uygun yöntemin ampirik olarak belirlenmesi
3Çayır ve meraların sulanması, küçük taneli bitkilerin sulanması
4Lif bitkilerinin sulanması (pamuk ve diğerleri)
5Sebzelerin sulanması (patlıcan, biber, hıyar, domates, fasulye ve diğerleri)
6Yaprağını döken meyve ağaçlarının sulanması
7Devamlı yeşil kalan meyve ağaçlarının sulanması (turunçgiller)
8Bağ ve çiçek sulanması
9Farklı bitkilere en uygun sulama yöntemleri ve uygulamaları
10Su eksikliğinin etkileri ve belirtileri, tuza ve suya karşı duyarlılıkları