BUT6136 / KÜLTÜR BITKILERININ SULANMASI

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Özel bitkilerin sulamasına giriş, önemi[1] s 1-15, [2] s 1-19
2Sulama ile kök sisteminin ilişkisi, bitki tarafından toprak suyunun alınmasına etki eden etmenler, farklı yöreler için en uygun yöntemin ampirik olarak belirlenmesi[3] s 110-138
3Farklı bitkilere en uygun sulama yöntemleri ve uygulamaları, su eksikliğinin etkileri ve belirtileri, tuza ve suya karşı duyarlılıkları[4] s 319-480
4Bitkilerin sulama devreleri ve sulama özellikleri[1] s 27-63, [2] s 41-69
5Çayır ve meraların sulanması,[1] s 245-259, [2] s 69-73, 134-141
6Küçük taneli bitkilerin sulanması[1] s 245-259, [2] s 77-80, 101-105, 164-171
7Lif bitkilerinin sulanması (pamuk ve diğerleri)[1] s 91-109, [2] s 88-93
8Sebzelerin sulanması (patlıcan, biber, hıyar, domates, fasulye ve diğerleri)[1] s 259-335, [2] s 115-125, 157-164
9Sebzelerin sulanmasına devam edildi[1] s 259-335, [2] s 115-125, 157-164
10Sebzelerin sulanmasına devam edildi[1] s 259-335, [2] s 115-125, 157-164
11Yaprağını döken meyve ağaçlarının sulanması[1] s 389-473
12Yaprağını döken meyve ağaçlarının sulanmasına devam edildi[1] s 389-473
13Devamlı yeşil kalan meyve ağaçlarının sulanması (turunçgiller)[1] s 337-354, 375-388, [1] s 105-109
14Bağ ve çiçeklerin sulanması[1]s 355-375, [1] s 93-97