1 | Bölüm tanıtımı, bilim ve mühendislik tarihi | 11 |
2 | Gıda Mühendisliğinin tarihçesi, Gıda Mühendisliği eğitimi, Gıda Mühendisinin görev ve sorumlulukları | 11 |
3 | Gıda ile ilgili temel kavramlar | 11 |
4 | Gıda sanayii hakkında genel bilgiler | 11 |
5 | Gıda maddelerinin bileşimi (proteinler, lipitler, karbonhidrat) | 11 |
6 | Gıda maddelerinin bileşimi (vitaminler ve mineraller) | 11 |
7 | Gıda maddelerinin bileşimi (enzimler, renk maddeleri, tat ve koku maddeleri, gıda katkı maddeleri) | 11 |
8 | Gıdaların bozulması (fiziksel ve kimyasal bozulmalar) | 11 |
9 | Gıdalarda oluşan kayıplar ve çevresel etkileri-sürdürülebilir önlemler | 11 |
10 | Gıdalarda muhafaza teknikleri | 11 |
11 | Gıda teknolojileri (süt teknolojisi) | 11 |
12 | Gıda teknolojileri (et teknolojisi, yağ teknolojisi) | 11 |
13 | Gıda teknolojileri (meyve ve sebze teknolojisi) | 11 |
14 | Gıda teknolojileri (tahıl ve fermantasyon teknolojileri, vd.) | 11 |