GDM2010 / BESLENME

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Gıda, beslenme ve sağlık arasındaki ilişkiler, sağlıklı, yeterli ve dengeli beslenmenin tanımı, beslenmede sürdürülebilirlik kavramı[1]. [2].[3].[7]
2Proteinler ve fonksiyonları[1]. [2].[3].[4]
3Karbonhidratlar ve fonksiyonları[1]. [2].[3].[4].[5]
4Lipidler ve fonksiyonları[1]. [2].[3].[4].[5].[6]
5Nükleik asitler, enzimler ve hormonların yapısı ve fonksiyonları[1]. [2].[3].[4].[5].[6]
6Vitaminler ve fonksiyonları[1]. [2].[3].[4].[5].[6]
7Mineraller fonksiyonları [1]. [2].[3].[4].[5]
8Su ve elektrolitler[1]. [2].[4].[5]
9Fonksiyonel ve toksik bileşenler[5].[6]
10Fonksiyonel ve toksik bileşenler[5].[6]
11Gıda işleme tekniklerinin gıdaların besleyici kalitelerine etkileri[6]
12Özel gruplar için doğru ve sağlıklı beslenme prensipleri[3].[7]
13Özel gruplar için doğru ve sağlıklı beslenme prensipleri[3].[7]
14Farklı gruplar için diyet programı hazırlanması [3].[7]