1 | Gıda, beslenme ve sağlık arasındaki ilişkiler, sağlıklı, yeterli ve dengeli beslenmenin tanımı, beslenmede sürdürülebilirlik kavramı | [1]. [2].[3].[7] |
2 | Proteinler ve fonksiyonları | [1]. [2].[3].[4] |
3 | Karbonhidratlar ve fonksiyonları | [1]. [2].[3].[4].[5] |
4 | Lipidler ve fonksiyonları | [1]. [2].[3].[4].[5].[6] |
5 | Nükleik asitler, enzimler ve hormonların yapısı ve fonksiyonları | [1]. [2].[3].[4].[5].[6] |
6 | Vitaminler ve fonksiyonları | [1]. [2].[3].[4].[5].[6] |
7 | Mineraller fonksiyonları | [1]. [2].[3].[4].[5] |
8 | Su ve elektrolitler | [1]. [2].[4].[5] |
9 | Fonksiyonel ve toksik bileşenler | [5].[6] |
10 | Fonksiyonel ve toksik bileşenler | [5].[6] |
11 | Gıda işleme tekniklerinin gıdaların besleyici kalitelerine etkileri | [6] |
12 | Özel gruplar için doğru ve sağlıklı beslenme prensipleri | [3].[7] |
13 | Özel gruplar için doğru ve sağlıklı beslenme prensipleri | [3].[7] |
14 | Farklı gruplar için diyet programı hazırlanması | [3].[7] |