1 | Gıda güvenliği, gıda güvencesi, güvenli gıda tanımı ve gıdalardaki tehlikeler | 11 |
2 | Gıdalarda yaygın olarak bulunan mikroorganizmalar ve kontaminasyon kaynakları, mikroorganizmalarla sanitasyon arasındaki ilişki | 11 |
3 | Gıda sanitasyonu ve güvenliği ile ilgili terimler, hijyen ve sanitasyonun tanımı, kapsamı ve önemi, hijyen indikatörleri | 11 |
4 | Gıda güvenliğinin temel ilkeleri | 11 |
5 | Gıda güvenlik sistemleri, GMP, GHP, ISO 9001, HACCP, ISO 22000 | 11 |
6 | Gıda güvenlik sistemleri, HACCP, ISO 22000 | 11 |
7 | Personel hijyeni | 11 |
8 | Güvenli gıda üretimi ve etkili sanitasyonda bina, üretim alanı ve ekipman tasarımlarının önemi | 11 |
9 | Kir, kirin sınıflandırılması ve kirin yüzeyden uzaklaştırılması, biyofim | 11 |
10 | Temizlik, temizlemede kullanılan kimyasal maddeler (deterjanlar) | 11 |
11 | Dezenfeksiyon, dezenfeksiyonda kullanılan kimyasal maddeler ve dezenfeksiyon yöntemleri | 11 |
12 | Temizlik yöntemleri (elle temizleme, CIP vb.), temizleme aşamaları | 11 |
13 | Su ve hava sanitasyonu | 11 |
14 | Gıda atıkları ve arıtılma yöntemleri | 11 |