GDM3008 / GIDA GÜVENLİĞİ VE SANİTASYON

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Gıda güvenliği, gıda güvencesi, güvenli gıda tanımı ve gıdalardaki tehlikeler11
2Gıdalarda yaygın olarak bulunan mikroorganizmalar ve kontaminasyon kaynakları, mikroorganizmalarla sanitasyon arasındaki ilişki11
3Gıda sanitasyonu ve güvenliği ile ilgili terimler, hijyen ve sanitasyonun tanımı, kapsamı ve önemi, hijyen indikatörleri11
4Gıda güvenliğinin temel ilkeleri11
5Gıda güvenlik sistemleri, GMP, GHP, ISO 9001, HACCP, ISO 2200011
6Gıda güvenlik sistemleri, HACCP, ISO 22000 11
7Personel hijyeni 11
8Güvenli gıda üretimi ve etkili sanitasyonda bina, üretim alanı ve ekipman tasarımlarının önemi11
9Kir, kirin sınıflandırılması ve kirin yüzeyden uzaklaştırılması, biyofim11
10Temizlik, temizlemede kullanılan kimyasal maddeler (deterjanlar)11
11Dezenfeksiyon, dezenfeksiyonda kullanılan kimyasal maddeler ve dezenfeksiyon yöntemleri11
12Temizlik yöntemleri (elle temizleme, CIP vb.), temizleme aşamaları11
13Su ve hava sanitasyonu11
14Gıda atıkları ve arıtılma yöntemleri11