GDM4003 / TAHIL İŞLEME TEKNOLOJİSİ

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Tahılların sınıflandırılması ve tanımlamalar, Tahıl danesinin yapısı1,3,11
2Tahılların depolanması 1,3,11
3Buğday öğütme teknolojisi1,3,11
4Diğer tahıllar1,3,11
5Tahılların kimyasal bileşimi; Nişasta1,3,11
6Tahılların kimyasal bileşimi; Proteinler; Diğer bileşenler1,3,11
7Bulgur üretim teknolojisi1,2,3,11
8Hamur reolojisi1,3,11
9Ekmek üretim teknolojisi I1,2,3,11
10Ekmek üretim teknolojisi II1,2,3,11
11Makarna üretim teknolojisi1,2,3,11
12Yumuşak buğday ürünleri (bisküvi, kek ve kraker) üretim teknolojisi1,2,3,11
13Kahvaltılık tahıllar üretim teknolojisi1,2,3,11
14Tahıl ve ürünlerinde kalite kontrol1,3,4,11