GDM4010 / ÖZEL GIDALAR

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Şeker (Sakkaroz) Teknolojisine Giriş[1]
2Şeker Pancarı, Pancarın Şekere İşlenmesi-1[1]
3Şeker Pancarı, Pancarın Şekere İşlenmesi-2[1]
4Şeker Kamışı ve Şekere İşlenmesi[1]
5Kakao Tozu ve Kakao Yağı[1]. [21]
6Çikolata Tipleri ve Bileşimleri[1]. [21]
7Çikolata Yapımı ve Özellikleri[1]. [21]
8Şekerleme Bileşenleri (Doğal ve yapay tatlandırıcılar)[1]. [21]
9Şekerleme Bileşenleri (diğer bileşenler)[1]. [21]
10Şekerlemelerin Pişirilmesi[1]. [21]
11Şekerlemelerin Çalkalanması ve Havalandırılması, Şekillendirilmesi[1]. [21]
12Gofret, fondan, tahin ve tahin helvası üretimi[1]. [21]
13Bazı Şekerleme Tiplerinin Özellikleri, Bileşenleri ve Yapım Yöntemleri -I- (Marşmelov, nugat, nişasta ve pektin jöleleri)[1]. [21]
14Bazı Şekerleme Tiplerinin Özellikleri, Bileşenleri ve Yapım Yöntemleri -II- (Sert şekerler, Fac, karameller, kremler)[1]. [21]