GDM6101 / GIDA GÜVENLİK SİSTEMLERİ

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

Hafta 
Konular 
Öğrenme Kaynakları 
1Gıda güvenliğinin önemi, Türkiye´de ve dünyada gıda güvenliği[1]sf. 1-5
2Gıda güvenliği ve kalite ile ilişkili temel kavramlar[1]sf. 6-12
3Gıda güvenliği ile ilgili yasalar, gıda kanunu, gıda güvencesi ve gıda güvenliğinde sürdürülebilirlik[1]sf. 13-21
4Gıdalardaki mikrobiyolojik, fiziksel ve kimyasal tehlikeler[1]sf. 22-29
5Gıda kalite güvence sistemleri, ISO 9000 ve diğer ISO serisi standartlar[1]sf. 30-37
6HACCP, temel kavramlar, hazırlık aşaması, ön gereksinim programları[1]sf. 38-46
7Doğru Tarım Teknikleri (GAP), Doğru Üretim Teknikleri GMP[1]sf. 47-53
8Doğru Hijyen Uygulamaları (GHP)[1]sf. 54-60
9HACCP sistemi ve gıda endüstrisindeki gelişimi[1]sf. 61-66
10ISO 22000 Gıda güvenliği yönetim sistemi standardı[1]sf. 67-74
11ISO 22000 Gıda güvenliği yönetim sistemi standardı[1]sf. 75-81
12Gıda işletmelerinde uygulamalar-1[1]sf. 82-88
13Gıda işletmelerinde uygulamalar-2[1]sf. 89-95
14Uluslararası gıda güvenliği ile ilgili yasalar[1]sf. 96-104