GDM6101 / GIDA GÜVENLİK SİSTEMLERİ

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Gıda güvenliğinin önemi, Türkiye´de ve dünyada gıda güvenliği1,2, 3,11
2Gıda güvenliği ve kalite ile ilişkili temel kavramlar1,2, 3,11
3Gıda güvenliği ile ilgili yasalar, gıda kanunu, gıda güvencesi ve gıda güvenliğinde sürdürülebilirlik1,2, 3,11
4Gıdalardaki mikrobiyolojik, fiziksel ve kimyasal tehlikeler1,2,3,11
5Gıda kalite güvence sistemleri, ISO 9000 ve diğer ISO serisi standartlar1,2,3,11
6HACCP, temel kavramlar, hazırlık aşaması, ön gereksinim programları1,2,3,11
7Doğru Tarım Teknikleri (GAP), Doğru Üretim Teknikleri GMP1,2,3,11
8Doğru Hijyen Uygulamaları (GHP)1,2,3,11
9HACCP sistemi ve gıda endüstrisindeki gelişimi1,2,3,11
10ISO 22000 Gıda güvenliği yönetim sistemi standardı1,2,3,11
11ISO 22000 Gıda güvenliği yönetim sistemi standardı1,2,3,11
12Gıda işletmelerinde uygulamalar-11,2,3,11
13Gıda işletmelerinde uygulamalar-21,2,3,11
14Uluslararası gıda güvenliği ile ilgili yasalar1,2,3,11