GDM6103 / GIDALARDA İLERİ ISIL İŞLEMLER

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Gıdaların ısıl özellikleri[3] s 1-31
2Isıl işlemin temel ilkeleri[1] s 241-304
3Isı transfer mekanizmaları[4] s 14-70
4Isı transfer mekanizmaları[4] s 14-70
5Isıl işlemde kinetik hesaplamalar[1] s 241-304, [3] s 33-50, [4] s 87-115
6Isıl işlemde kinetik hesaplamalar[1] s 241-304, [3] s 33-50, [4] s 87-115
7Termal ölüm süresinin hesaplanması[1] s 241-304, [4] s 176-227
8Pastörizasyon ve sterilizasyon yöntemleri[3] s 193-285, [6] s 422-475
9Ticari sterilizasyon[6] s 422-475
10Isıl işlemde kullanılan alet ve ekipmanlar[1] s 310-348, [2] s 201-256, [3] s 57-81
11Isıl işlemde kullanılan alet ve ekipmanlar[1] s 310-348, [2] s 201-256, [3] s 57-81
12Konserve üretim teknolojisi[1] s 191-235, [5] s 585-625
13Aseptik ambalajlama[1] s 350-353, [3] s 285-326
14Gıda teknolojisinde ısıl işlem uygulamasında yeni teknolojiler[2] s 308-311, [3] s 84-105