GDM6116 / GIDALARDA KURUTMA TEKNİKLERİ

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Gıdaların özelliklerinin sınıflandırılması[1] s.1-46, [3] s.1-5
2Gıdaların su aktivitelerinin belirlenmesinde kullanılan deneysel ölçüm yöntemleri [1] s.55-86, [3] s.63-68
3Sıvı gıdaların su aktivitelerinin belirlenmesinde kullanılan teorik modeller[1] s.90-109, [3] s.69-74
4Katı gıdaların su aktivitelerinin belirlenmesinde kullanılan teorik modeller[1] s.113-129, [3] s.75-82
5Bazı gıdaların su aktivitelerinin ölçülmesi ve alınan verilerin değerlendirilmesi[1] s.130-155, [3] s.82-96
6Kurutmanın temel prensipleri[1] s.160-187, [3] s.5-36
7Kurutucu tipleri[1] s.190-223, [3] s.153-186
8Kurutmada kütle ve ısı transferi, karakteristik kuruma eğrileri[1] s.225-246, [3] s.123-131
9Gıdaların kurutulmasında kullanılan yöntemler ve bu yöntemlerin karşılaştırılması[1] s.252-265, [3] s.132-152
10Bir gıda maddesinin kurutulması[1] s.270-297, [3] s.285-315
11Kurutma işleminde alınan verilerin değerlendirilmesi[1] s.299-316, [3] s.355-451
12Kurutma ekipmanları[2] s.726-814, [3] s.447-452
13Endüstriyel uygulamalar[2] s.818-923, [3] s.453-459
14Endüstriyel uygulamalar ve gıda endüstrisinde sürdürebilirlik kavramı[2] s.926-1155, [3] s.460-463