GDM6124 / TAHIL TEKNOLOJİSİNDE YENİ ANALİZ VE İŞLENME YÖNTEMLERİ

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Tahıl teknolojisinde yeni işleme ve analiz yöntemlerine genel bakış[1] s 01-03, [2] s 288-299
2Tahıl teknolojisinde yeni işleme ve analiz yöntemlerine genel bakış[1] s 03-10, [2] s 348-349
3Tahıl çeşitleri ve tahıl fraksiyonlarının özellikleri[1] s 11-15
4Tahıl işleme (kalite takdiri, tavlama, ıslatma, öğütme, ürüne işleme, pişirme) sürecinde kullanılan yeni teknikler[1] s 16-21
5Raf ömrü süresince tahıl ve ürünlerinde meydana gelen değişmeler ile takip/tespit analizleri[3] s 96-108
6Biyoaktivite analizleri[2] s 348-349
7Tekstür ve reoloji analizleri[2] s 348-349, [3] s 81-87
8Tahıl teknolojisinde PCR analizleri[1] s 71-80, [2] s 105-110
9Renk analizleri[1] s 22-30
10Kalıntı ve katkı analizleri[1] s 32-40
11Saflık-orjinalite analizleri[1] s 41-50, [2] s 348-349
12Termal analizler[3] s 89-96
13Aromatik yapı ve lezzet tespiti[3] s 140-150
14Duyusal analiz teknikleri[1] s 51-70, [3] s 219-220