Anasayfa
English
İletişim
Hızlı Erişim
Akademik Takvim
Anketler
Bilgi Edinme
Bilgi Paketi
Diş Hekimliği Fakültesi Randevu
Etkinlik Talep Formu
NOHU Login
NUBulut
Öğrenci e-posta
Personel e-posta
Telefon Rehberi
Uzaktan Eğitim Sistemi
Yemek Menü
Yemekhane Sanal Pos
NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ
Bilgi Paketi
Kurum Hakkında Bilgi
Üniversite Senatosu ve Yönetim Kurulu
Organizasyon Şeması
Akademik Takvim
Genel Bilgi
Genel Giriş Koşulları
Genel Kayıt Prosedürleri
Kurallar ve Yönetmelikler
Önceki Dönemlerin Tanınması
Diploma Eki
Akademik Danışmanlık Düzenlemeleri
AKTS Kredi Dağılımı
İsim ve Adres Bilgileri
Derece Programları
Ön Lisans
Lisans
Yüksek Lisans
Doktora
Course Catalogue For Exchange Students
Öğrenciler için Genel Bilgiler
Yaşam Giderleri
Barınma Olanakları
Beslenme Olanakları
Sağlık Hizmetleri
Sigorta
Öğrenme Olanakları
Kültürel ve sosyal Faaliyetler
Sportif ve Boş Zaman Faaliyetleri
Öğrenci Kulüpleri
Uluslararası Programlar
Dil Politikası ve Kurslar
Staj
Burs Olanakları
Engelli Öğrenci Olanakları
Öğrenci İşleri
Değişim Öğrencileri için Pratik Bilgiler
Niğde'de Yaşam
GDM6125 / DENİZEL FONKSİYONEL GIDALAR VE TOKSİNLER
Ders Bilgileri
>
Dersin Kodu
Yarıyıl
Dersin Türü
Seviyesi
Dili
Dersin Adı
Teorik
Pratik
Kredi
AKTS
Dersin Koordinatörü
E Mail
Dersin Yardımcı Elemanı
E Mail
Dersin Amacı
Bu ders ile fonksiyonel su ürünleri terimleri, sınıflandırılması, fonksiyonel su ürünlerinin özellikleri ve sağlığa etkileri, fonksiyonel su ürünlerinin gıda sektöründe, eczacılıkta ve kozmetik alanında kullanılması, gıda güvenliği ve toksikolojisi açılarından değerlendirmeler ve gıda endüstrisi atıklarının fonksiyonel gıda olarak kullanılması anlatılacaktır. Ayrıca scombroid ve ciguatera balık zehirlenmesine yol açan toksinler, saksitoksin, gonyautoksin, okadaik asit, tetrodotoksin, domoik asit, ve brevetoksin gibi paralitik, nerotoksik, amnezik ve diyaretik kabuklu balık zehirlenmesine yol açan toksinlerin sınıflandırılması, orijini, oluşum mekanizması ve kimyası, toksikolojisi, insanlarda görülen hastalık semptomları, kontrol ölçütleri ve tespit metotları hakkında bilgiler verilmesi amaçlanmaktadır.
Dersin Kısa İçeriği
Fonksiyonel gıda terimleri, sınıflandırılması, denizel fonksiyonel gıdaların özellikleri ve sağlığa etkileri, fonksiyonel deniz ürünlerinin gıda sektöründe, eczacılıkta ve kozmetik alanında kullanılması, gıda güvenliği ve toksikolojisi açılarından değerlendirmeler ve işleme endüstrisi atıklarının fonksiyonel gıda olarak kullanılması, mevcut yasal düzenlemeler, mevcut gıda pazarlarında fonksiyonel deniz ürünlerinin yeri ve önemi, toplum sağlığı üzerine potansiyel etkileri, sürdürülebilir fonksiyonel gıdaların kalkınmaya etkileri incelenecektir.
Dersin Önkoşulu