1 | Fonksiyonel deniz ürünleri terimleri ve sınıflandırılması | [1] s 15-77 |
2 | Fonksiyonel gıdaların tanımlanması | [5] s 1-15 |
3 | Hayvansal kökenli fonksiyonel gıdalar | [5] s 16-22 |
4 | Fonksiyonel deniz ürünlerinin sağlığa ve sürdürülebilir kalkınmaya etkileri | [3] s 4-15 |
5 | Fonksiyonel deniz ürünlerinin gıda sektöründe kullanılması | [2] s 443-493 |
6 | Fonksiyonel deniz ürünlerinin eczacılıkta ve kozmetik alanında kullanılması | [2] s 211-250 |
7 | Gıda güvenliği ve toksikolojisi açılarından fonksiyonel gıdaların değerlendirmesi | [2] s 163-203 |
8 | Deniz ürünleri kaynaklı toksinlerin sınıflandırılması | [5] s 23-30 |
9 | Toksinlerin orijini, oluşum mekanizması | [4] s 5-35 |
10 | Toksinlerin kimyası ve toksikolojisi | [4] s 81-110 |
11 | İnsanlarda görülen zehirlenme semptomları | [4] s 149-172 |
12 | Scombroid ve Ciguatera balık zehirlenmesi | [5] s 31-49 |
13 | Toksinler: Saksitoksin, gonyautoksin, okadaik asit, tetrodotoksin, Domoik asit, ve brevetoksin | [5] s 50-71 |
14 | Kabuklu su ürünleri zehirlenmesi: paralitik, nerotoksik, amnezik ve diyaretik | [5] s 72-100 |