GDM6134 / GIDA ENDÜSTRİSİNDE LAKTİK ASİT BAKTERİLERİ

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

Hafta 
Konular 
Öğrenme Kaynakları 
1Laktik asit bakterilerinin tanımı, morfolojik, fizyolojik özellikleri [1]sf. 1-12
2Laktik asit bakterilerinin sınıflandırılması ve sınıflandırmada kullanılan yöntemler [1]sf. 13-24
3Lactobacillaceae familyası: Lactobacillus, Pediococcus, Leuconostoc[1]sf. 25-37
4Lactobacillaceae familyası: Oenococcus, Weissella, Fructobacillus; Carnobacteriaceae familyası: Carnobacterium[1]sf. 38-48
5Streptococcaceae familyası: Streptococcus, Lactococcus[1]sf. 49-57
6Enterococcaceae familyası: Enterococcus, Tetragenococcus, Vagococcus[1]sf. 58-70
7Gıda endüstrisinde kullanılan laktik asit bakterileri [1]sf. 71-87
8Starter kültür olarak laktik asit bakterileri[1]sf. 88-100
9Laktik asit bakterilerinin metabolizması[1]sf. 101-117
10Laktik asit bakterilerinin antagonostik aktiviteleri[1]sf. 118-134
11Probiyotik laktik asit bakterileri[1]sf. 135-149
12Laktik asit bakterileri tarafından üretilen ekzopolisakkaritler[1]sf. 150-169
13Laktik asit bakterileri tarafından üretilen vitaminler, düşük kalorili tatlandırıcılar[1]sf. 170-180
14Laktik asit bakterileri tarafından üretilen biyoaktif peptitler[1]sf. 181-190