GDM6134 / GIDA ENDÜSTRİSİNDE LAKTİK ASİT BAKTERİLERİ

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Laktik asit bakterilerinin tanımı, morfolojik, fizyolojik özellikleri 1, 11
2Laktik asit bakterilerinin sınıflandırılması ve sınıflandırmada kullanılan yöntemler 1, 11
3Laktik asit bakterilerinin metabolizması 1, 11
4Laktik asit bakterilerinin genetiği 1, 11
5Laktik asit bakterilerinin gıdalarda kullanımı ve gıdadaki stabiliteleri 1, 11
6Starter, yardımcı starter ve koruyucu kültür olarak laktik asit bakterileri1, 11
7Laktik asit bakterileri tarafından üretilen antimikrobiyal bileşikler1, 11
8Probiyotik laktik asit bakterileri1, 11
9Laktik asit bakterilerin güvenliği veya toksisitesi1, 11
10Genetiği değiştirilmiş laktik asit bakterileri1, 11
11Fermente süt ürünlerinde laktik asit bakterileri1, 11
12Tahıl ürünlerinde laktik asit bakterileri 1, 11
13Fermente et ürünlerinde laktik asit bakterileri 1, 11
14Fermente sebze ve diğer ürünlerde laktik asit bakterileri1, 11