GDM7101 / GIDA KAYNAKLI PATOJENLER I

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

Hafta 
Konular 
Öğrenme Kaynakları 
1Gıda kaynaklı patojen mikroorganizmaların sınıflandırılması ve genel özellikleri[1]sf. 1-7
2Gıda kaynaklı mikrobiyal hastalıkların sınıflandırılması ve tanımlanması [1]sf. 8-14
3Mikroorganizmaların vücuda alınma yolları ve enfeksiyonun yolları, mikrobiyal patojenite ve virülans faktörler[1]sf. 15-20
4Patojen mikroorganizmalara karşı savunma mekanizmaları[1]sf. 21-27
5Gıda kaynaklı intoksikasyon etmeni patojen bakteriler; epidomiyolojileri, virülans faktörleri ve patojenite mekanizmaları[1]sf. 28-34
6Gıda kaynaklı intoksikasyon etmeni patojen bakteriler; epidomiyolojileri, virülans faktörleri ve patojenite mekanizmaları[1]sf. 35-41
7Gıda kaynaklı intoksikasyon etmeni patojen bakteriler; epidomiyolojileri, virülans faktörleri ve patojenite mekanizmaları[1]sf. 42-48
8Gıda kaynaklı toksienfeksiyon etmeni patojen bakteriler; epidomiyolojileri, virülans faktörleri ve patojenite mekanizmaları[1]sf. 49-55
9Gıda kaynaklı toksienfeksiyon etmeni patojen bakteriler; epidomiyolojileri, virülans faktörleri ve patojenite mekanizmaları[1]sf. 56-62
10Gıda kaynaklı invazif enfeksiyon etmeni patojen bakteriler; epidomiyolojileri, virülans faktörleri ve patojenite mekanizmaları[1]sf. 63-68
11Gıda kaynaklı invazifenfeksiyon etmeni patojen bakteriler; epidomiyolojileri, virülans faktörleri ve patojenite mekanizmaları[1]sf. 69-74
12Gıda kaynaklı invazifenfeksiyon etmeni patojen bakteriler; epidomiyolojileri, virülans faktörleri ve patojenite mekanizmaları[1]sf. 75-80
13Gıda kaynaklı patojen bakterilerin gelişimlerinin kontrolü[1]sf. 81-86
14Gıda kaynaklı patojen bakterilerin gıdalardan izolasyonu, gıdalarda belirlenmesinde yeni ve hızlı teknikler[1]sf. 87-94