GDM7114 / GIDA İŞLEMEDE EKSTRÜZYON TEKNİKLERİ

DERS HAKKINDA GENEL BİLGİLER

  
Dersin Kodu Dersin Yarıyılı/Yılı   Dersin Türü   Dersin Seviyesi   Dersin Öğretim Dili
     
  
Dersin Adı Teori Uygulama AKTS
Dersin İngilizce Adı
Dersin Öğretim Elemanı E Mail
Dersin Yardımcı Öğretim Elemanı E Mail
Dersin Amacı
Dersin Kısa İçeriği
Önkoşullar

DERSİN HEDEFLERİ
 
DERSİN HEDEFLERİ 
1Ekstrüzyon işleminin prensibinin kavranması
2Ekstüzyon esnasında gıdada meydana gelen değişimlerin öğrenilmesi
3Gıda maddesine uygun ekstrüzyon yöntemini ve ekstrüder tipinin belirlenebilmesi
4Modern ekstrüzyon teknikleri ve gıda endüstrisindeki uygulamalarının öğrenilmesi
 
DERSİN KATEGORİSİ
DERSİN KATEGORİSİ DERSİN YÜZDESİ
Temel Birimler Dersi
Uzmanlık/Alan Bilgisi Dersi