GKK1008 / GIDA MİKROBİYOLOJİSİ I

DERS HAKKINDA GENEL BİLGİLER

  
Dersin Kodu Dersin Yarıyılı/Yılı   Dersin Türü   Dersin Seviyesi   Dersin Öğretim Dili
     
  
Dersin Adı Teori Uygulama AKTS
Dersin İngilizce Adı
Dersin Öğretim Elemanı E Mail
Dersin Yardımcı Öğretim Elemanı E Mail
Dersin Amacı
Dersin Kısa İçeriği
Önkoşullar

DERSİN HEDEFLERİ
 
DERSİN HEDEFLERİ 
1Standartlara uygun olarak mezofilik aerobik bakteri sayımı yapabilecektir
2Standartlara uygun olarak koliform bakteri sayımı yapabilecektir
3Standartlara uygun olarak fekal streptokok bakteri sayımı yapabilecektir
4Standartlara uygun olarak maya-küf sayımı yapabilecektir
5Standartlara uygun olarak gıdalarda Salmonella araması yapabilecektir
6Standartlara uygun olarak Staphylococcus aureus sayımı yapabilecektir
7Standartlara uygun olarak Clostridium perfiringens sayımı yapabilecektir
8Standartlara uygun olarak Bacillus cereus araması yapabilecektir
9Standartlara uygun olarak Listeria monoyctogenes sayımı yapabilecektir
10Standartlara uygun olarak Pseudomonas aeruginosa araması yapabilecektir
11Standartlara uygun olarak çiğ sütte mikrobiyolojik analizler yapabilecektir
12Standartlara uygun olarak ısıl işlem görmüş sütlerde mikrobiyolojik analizler yapabilecektir
13Standartlara uygun olarak süt ürünlerinde mikrobiyolojik analiz yapabilecektir
14Standartlara uygun olarak sularda İndikatör mikroorganizma analizlerini yapabilecektir
15Standartlara uygun olarak sularda patojen mikroorganizma analizlerini yapabilecektir
 
DERSİN KATEGORİSİ
DERSİN KATEGORİSİ DERSİN YÜZDESİ
Meslek Bilgisi Dersleri