| 1 | Asitlik düzenleyici katkı maddelerini tanımak ve kavramak |
| 2 | Antimikrobiyal katkı maddelerini.tanımak ve kavramak |
| 3 | Antioksidan katkı maddelerini.tanımak ve kavramak |
| 4 | Dokusal yapıyı düzenleyici katkı maddelerini tanımak ve kavramak |
| 5 | Renklendirici olarak kullanılan katkı maddelerini.tanımak ve kavramak |
| 6 | Lezzet artırıcı olarak kullanılan katkı maddelerini.tanımak ve kavramak |
| 7 | Tatlandırıcı olarak kullanılan katkı maddelerini tanımak ve kavramak |
| 8 | Zenginleştirici olarak kullanılan katkı maddelerini.tanımak ve kavramak |
| 9 | Starter olarak kullanılan katkı maddelerini tanımak ve kavramak |
| 10 | Katkı maddesi olarak gıdalarda kullanılan enzimleri.tanımak ve kavramak |
| 11 | Taşıyıcı olarak kullanılan katkı maddelerini tanımak ve kavramak |
| 12 | Çözgen olarak kullanılan katkı maddelerini tanımak ve kavramak |