GKK2015 / GIDA KİMYASI VE BESLENME

DERS HAKKINDA GENEL BİLGİLER

  
Dersin Kodu Dersin Yarıyılı/Yılı   Dersin Türü   Dersin Seviyesi   Dersin Öğretim Dili
     
  
Dersin Adı Teori Uygulama AKTS
Dersin İngilizce Adı
Dersin Öğretim Elemanı E Mail
Dersin Yardımcı Öğretim Elemanı E Mail
Dersin Amacı
Dersin Kısa İçeriği
Önkoşullar

DERSİN HEDEFLERİ
 
DERSİN HEDEFLERİ 
1Öğrencinin gıda kimyasına giriş konusunda bilgi verebilmesi
2Beslenme ve sağlık ilişkisini anlatabilmesi
3Proteinlerin özelliklerini anlatabilmesi
4Karbonhidratların özelliklerini anlatabilmesi
5Lipidlerin özelliklerini anlatabilmesi
6Vitaminlerin özelliklerini anlatabilmesi
7Mineral maddelerin özelliklerini anlatabilmesi
 
DERSİN KATEGORİSİ
DERSİN KATEGORİSİ DERSİN YÜZDESİ
Meslek Bilgisi Dersleri
Uzmanlık/Alan Bilgisi Dersi