HEM1009 / BESLENME İLKELERİ

Dersin Öğrenme Çıktılarının Program Çıktılarına Katkısı

DÖÇ1DÖÇ2DÖÇ3DÖÇ4DÖÇ5DÖÇ6DÖÇ7DÖÇ8DÖÇ9DÖÇ10DÖÇ11DÖÇ12DÖÇ13DÖÇ14DÖÇ15
1             
2           
3              
4              
5              
6              
7              
8              
9               
10               
11          
12             
13               
14               
15               
16               
17               
18               
19               
20               
Katkı Düzeyi: 1:Çok Düşük, 2:Düşük, 3:Orta, 4: Yüksek, 5: Çok Yüksek

HEM1009 / BESLENME İLKELERİ
 
Dersin Öğrenme Çıktıları 
1Beslenme ile ilgili genel kavramları açıklar
2Yeterli ve dengeli beslenmeyi tanımlayabilir ve Besin/Sağlık Etkileşimini açıklar
3Karbonhidratları, vücutta kullanım şekillerini, besin kaynaklarını, gereksinim durumlarını, besin alımı yetersizliği ve fazlalığı durumlarını açıklar
4Lipitleri, vücutta kullanım şekillerini, besin kaynaklarını, gereksinim durumlarını, besin alımı yetersizliği ve fazlalığı durumlarını açıklar
5Proteinleri vücutta kullanım şekillerini, besin kaynaklarını, gereksinim durumlarını, besin alımı yetersizliği ve fazlalığı durumlarını açıklar
6Vitaminleri vücutta kullanım şekillerini, besin kaynaklarını, gereksinim durumlarını, besin alımı yetersizliği ve fazlalığı durumlarını açıklar
7Su ve Mineralleri vücutta kullanım şekillerini, besin kaynaklarını, gereksinim durumlarını, besin alımı yetersizliği ve fazlalığı durumlarını açıklar
8Enerji Dengesini Etkileyen faktörleri açıklar
9Besin Gruplarını öğrenmek ve Kullanılma,saklanma ve satın alınma ile ilgili özellikleri söyler
10Besin hazırlama aşamasında yapılan işlemlerin besin kalitesine etkilerini söyler
11Özel durumlarda sağlıklı/hasta bireye (gebelik,emzirme,bebeklik,ergenlik ,yaşlılık dönemlerinde ) beslenme özelliklerini aktarır
12Sürdürülebilir sağlık hedefleri doğrultusunda besin israfının önlenmesi ve beslenme eğitiminin önemini açıklar