1 | 1. Soya, kolza, ayçiçeği, aspir gibi yağlı tohum bitkilerinin üretim verileri, hayvan ve insan beslenmesindeki rolü, endüstriyel ham madde olarak kullanılması, bitkisel ve ekolojik özellikleri, yetiştirme teknikleri, hasat sonrası fizyolojisi, depolama koşulları |
2 | 2. Patates, tatlı patates, hayvan pancarı ve şeker pancarı gibi nişasta-şeker bitkilerinin üretim verileri, hayvan ve insan beslenmesindeki rolü, endüstriyel ham madde olarak kullanılması, bitkisel ve ekolojik özellikleri, yetiştirme teknikleri, hasat sonrası fizyolojisi, depolama koşulları |
3 | 3. Pamuk ve diğer lif bitkilerinin tekstil endüstrisi için önemi, ekolojik istekleri, yetiştirme teknikleri, kültürel uygulamaların etkisi |
4 | 4. Tahıllar ve yenebilen baklagil bitkilerinin üretim verileri, hayvan ve insan beslenmesindeki rolü, endüstriyel ham madde olarak kullanılması, bitkisel ve ekolojik özellikleri, yetiştirme teknikleri, hasat sonrası fizyolojisi, depolama koşulları |
5 | 5. Medikal ve aromatik bitkilerin önemi, sınıflandırılması, genel yetiştirme teknikleri, kurutma ve depolama ve ikincil maddelerinin ve uçucu yağ asitleri bileşenlerinin öğretilmesi |