HUT3011 / FIELD CROPS

DERS HAKKINDA GENEL BİLGİLER

  
Dersin Kodu Dersin Yarıyılı/Yılı   Dersin Türü   Dersin Seviyesi   Dersin Öğretim Dili
     
  
Dersin Adı Teori Uygulama AKTS
Dersin İngilizce Adı
Dersin Öğretim Elemanı E Mail
Dersin Yardımcı Öğretim Elemanı E Mail
Dersin Amacı
Dersin Kısa İçeriği
Önkoşullar

DERSİN HEDEFLERİ
 
DERSİN HEDEFLERİ 
11. Soya, kolza, ayçiçeği, aspir gibi yağlı tohum bitkilerinin üretim verileri, hayvan ve insan beslenmesindeki rolü, endüstriyel ham madde olarak kullanılması, bitkisel ve ekolojik özellikleri, yetiştirme teknikleri, hasat sonrası fizyolojisi, depolama koşulları
22. Patates, tatlı patates, hayvan pancarı ve şeker pancarı gibi nişasta-şeker bitkilerinin üretim verileri, hayvan ve insan beslenmesindeki rolü, endüstriyel ham madde olarak kullanılması, bitkisel ve ekolojik özellikleri, yetiştirme teknikleri, hasat sonrası fizyolojisi, depolama koşulları
33. Pamuk ve diğer lif bitkilerinin tekstil endüstrisi için önemi, ekolojik istekleri, yetiştirme teknikleri, kültürel uygulamaların etkisi
44. Tahıllar ve yenebilen baklagil bitkilerinin üretim verileri, hayvan ve insan beslenmesindeki rolü, endüstriyel ham madde olarak kullanılması, bitkisel ve ekolojik özellikleri, yetiştirme teknikleri, hasat sonrası fizyolojisi, depolama koşulları
55. Medikal ve aromatik bitkilerin önemi, sınıflandırılması, genel yetiştirme teknikleri, kurutma ve depolama ve ikincil maddelerinin ve uçucu yağ asitleri bileşenlerinin öğretilmesi
 
DERSİN KATEGORİSİ
DERSİN KATEGORİSİ DERSİN YÜZDESİ
Meslek Bilgisi Dersleri