HUT3043 / DAIRY TECHNOLOGY

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Dersin tanıtımı: Kapsamı, önemi ve kurallar[1] Sayfa 22-45
2Sütün Tanımı ve Bileşimi[1] Sayfa 67-97
3Sütün Salgılanması ve Sağılması, Laboratuarda dikkat edilecek özellikler, çözelti hazırlama [1] Sayfa 102-138
4Süt Yağları, Alkol testi, kaynatma testi, metilen mavisi indirgeme testi [1] Sayfa 142-187
5Süt Proteinleri, Titrasyon yöntemi ile asitlik tayini, yoğunluk tayini [1] Sayfa 193-228
6Süt Karbonhidratları, Yağ tayini, karbonat test [1] Sayfa 234-291
7Arasınav 
8Sütteki Mineral Maddeler ve Vitaminler, enzimler, Süt ve süt ürünlerinde yapılan hileler [1] Sayfa 308-458
9Sütün Toplanması ve Fabrikaya Kabulü (Teorik) Pastörize ve UHT sütte yapılan analizler[1] Sayfa 469-627
10Çiğ süte uygulanan ön işlemler, Yoğurt üretimi [1] Sayfa 632-674
11Süte Uygulanan ısıl işlemler, Yoğurt ile ilgili analizler[1] Sayfa 687-711
12Peynir üretimi [1] Sayfa 714-728
13Peynir teknolojisi [1] Sayfa 732-759
14Tereyağı teknolojisi[1] Sayfa 761-788