Anasayfa
English
İletişim
Hızlı Erişim
Akademik Takvim
Anketler
Bilgi Edinme
Bilgi Paketi
Diş Hekimliği Fakültesi Randevu
Etkinlik Talep Formu
NOHU Login
NUBulut
Öğrenci e-posta
Personel e-posta
Telefon Rehberi
Uzaktan Eğitim Sistemi
Yemek Menü
Yemekhane Sanal Pos
NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ
Bilgi Paketi
Kurum Hakkında Bilgi
Üniversite Senatosu ve Yönetim Kurulu
Organizasyon Şeması
Akademik Takvim
Genel Bilgi
Genel Giriş Koşulları
Genel Kayıt Prosedürleri
Kurallar ve Yönetmelikler
Önceki Dönemlerin Tanınması
Diploma Eki
Akademik Danışmanlık Düzenlemeleri
AKTS Kredi Dağılımı
İsim ve Adres Bilgileri
Derece Programları
Ön Lisans
Lisans
Yüksek Lisans
Doktora
Course Catalogue For Exchange Students
Öğrenciler için Genel Bilgiler
Yaşam Giderleri
Barınma Olanakları
Beslenme Olanakları
Sağlık Hizmetleri
Sigorta
Öğrenme Olanakları
Kültürel ve sosyal Faaliyetler
Sportif ve Boş Zaman Faaliyetleri
Öğrenci Kulüpleri
Uluslararası Programlar
Dil Politikası ve Kurslar
Staj
Burs Olanakları
Engelli Öğrenci Olanakları
Öğrenci İşleri
Değişim Öğrencileri için Pratik Bilgiler
Niğde'de Yaşam
HUT3043 / DAIRY TECHNOLOGY
DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ
Hafta
Konular
Öğrenme Kaynakları
1
Dersin tanıtımı: Kapsamı, önemi ve kurallar
[1] Sayfa 22-45
2
Sütün Tanımı ve Bileşimi
[1] Sayfa 67-97
3
Sütün Salgılanması ve Sağılması, Laboratuarda dikkat edilecek özellikler, çözelti hazırlama
[1] Sayfa 102-138
4
Süt Yağları, Alkol testi, kaynatma testi, metilen mavisi indirgeme testi
[1] Sayfa 142-187
5
Süt Proteinleri, Titrasyon yöntemi ile asitlik tayini, yoğunluk tayini
[1] Sayfa 193-228
6
Süt Karbonhidratları, Yağ tayini, karbonat test
[1] Sayfa 234-291
7
Arasınav
8
Sütteki Mineral Maddeler ve Vitaminler, enzimler, Süt ve süt ürünlerinde yapılan hileler
[1] Sayfa 308-458
9
Sütün Toplanması ve Fabrikaya Kabulü (Teorik) Pastörize ve UHT sütte yapılan analizler
[1] Sayfa 469-627
10
Çiğ süte uygulanan ön işlemler, Yoğurt üretimi
[1] Sayfa 632-674
11
Süte Uygulanan ısıl işlemler, Yoğurt ile ilgili analizler
[1] Sayfa 687-711
12
Peynir üretimi
[1] Sayfa 714-728
13
Peynir teknolojisi
[1] Sayfa 732-759
14
Tereyağı teknolojisi
[1] Sayfa 761-788
Loading…