HUT6101 / DAMIZLIK SIĞIR YETİŞTİRİCİLİĞİ

Dersin Öğrenme Çıktılarının Program Çıktılarına Katkısı

DÖÇ1DÖÇ2DÖÇ3DÖÇ4DÖÇ5DÖÇ6DÖÇ7DÖÇ8DÖÇ9DÖÇ10DÖÇ11DÖÇ12DÖÇ13DÖÇ14DÖÇ15
1           
2           
3           
4           
5           
6           
7           
8           
9           
10               
11               
12               
13               
14               
15               
16               
17               
18               
19               
20               
21               
22               
23               
24               
25               
26               
27               
28               
29               
30               
Katkı Düzeyi: 1:Çok Düşük, 2:Düşük, 3:Orta, 4: Yüksek, 5: Çok Yüksek

HUT6101 / DAMIZLIK SIĞIR YETİŞTİRİCİLİĞİ
 
Dersin Öğrenme Çıktıları 
1Sığırın tanımı ve zoolojik sistemdeki yeri
2Dünyada ve Türkiye? de süt ve et sığırcılığının durumu,
3Sütçü ve Etçi sığır ırkları,
4Sığırlarda üreme ve döl verimi,
5Süt ve Et sığırlarının bakım ve beslenmesi
6Soy kütüğü kayıtlarının önemi,
7Süt üretimi ve sağım,
8Et ve Süt verim kayıtlarının değerlendirilmesi
9Sığır besiciliği ve önemli sığır hastalıkları