HUT6101 / DAMIZLIK SIĞIR YETİŞTİRİCİLİĞİ

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Sığır üretimi ve sığır hastalıkları [1] s 20-30; [2] s 15-20
2sığırın orijini[1] s 30-40; [2] s 20-25
3dünayda ve türkiyede sığır yetiştiriciliği[1] s 40-50; [2] s 25-35
4dünayda ve türkiyede sığır yetiştiriciliği[1] s 40-50; [2] s 25-35
5sütçü ve etçi sığır ırkları[1] s 50-60; [2] s 35-50
6sütçü ve etçi sığır ırkları[1] s 50-60; [2] s 35-50
7Et ve Süt sığırlarının yönetimi[1] s 60-70; [2] s 50-70
8Et ve Süt sığırlarının yönetimi[1] s 60-70; [2] s 50-70
9döl verimi[1] s 70-90; [2] s 70-90
10döl verimi[1] s 70-90; [2] s 70-90
11Pedigri kayıtlarının önemi[1] s 90-100; [2] s 90-110
12süt ve et sığırlarının kayıtlarının önemi[1] s 100-110; [2] s 110-120
13süt üretimi ve sağım[1] s 110-120; [2] s 120-125
14süt ve et sığırlarının kayıtlarının önemi[1] s 120-130; [2] s 125-135