HUT6133 / BALIK KİMYASI VE KALİTESİ

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Su Ürünleri Besin Bileşimi[2] – s. 18-28, [3] – s. 4-16
2Mineraller[3] – s. 16-29
3Vitaminler[3] – s. 29-39
4Proteinler ve Lipitler[3] – s. 39-48
5Ölüm Sonrası Meydana Gelen Biyokimyasal Değişimler[2] – s. 54-71
6Rigor Mortis ve Rigor Mortisi Etkileyen Faktörler[2] – s. 54-57
7Rigor Mortisin Balık Kalitesine Etkileri[2] – s. 57-58
8Ara Sınav 
9Su Ürünlerinde Kalite Değişimleri[2] – s. 52-54
10Kalitenin Tanımı ve Kalite Parametreleri[1] – s. 22-30
11Kaliteye Etki eden Faktörler[1] – s. 33-44
12Ölüm Sonrası Balık Kalitesinde Meydana Gelen Değişimler[1] – s. 48-64
13Balıklarda Kalitenin Korunmasında Kullanılan Yöntemler[1] – s. 65-74
14Final Sınavı