HUT6141 / ET KEÇİSİ YETİŞTİRİCİLİĞİNİN TEKNİK YÖNLERİ

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Dünyada ve Türkiye'de et keçisi yetiştiriciliğinin mevcut durumu[3] s 169-174
2Sürdürülebilir Et keçisi yetiştiriciliği[3] s 155-157; [4] s 1-26
3Etçi keçi ırkları için barınakların teknik yönleri[4] s 223-230
4Et ırkı keçiler ve damızlık seçimi[1] s 25-35
5Kayıt tutmanın önemi[2] s 63-64
6Teke katım mevsimi ve aşımın planlanması[2] s 117-126
7Gebe keçilerin doğuma hazırlanması [1] s 37-57
8Doğumun yönetilmesi, doğum[1] s 59-79
9Oğlak büyütmenin esasları[1] s 61,83-91,96-97
10Doğum, sütten kesim ve sağlık koruma[1] s 136-158
11Oğlakların, çebiçlerin ve damızlık keçilerin temel beslenme ilkleri[1] s 104
12Keçilerde Önemli Et Kontrol Noktaları[1] s 228-230
13Oğlak besisinin teknik yönleri[2] s 101
14Et kalitesinin değerlendirmesi[2] s93-94,103-108