NTO2013 / YİYECEK İÇECEK SERVİSİ 1

DERS HAKKINDA GENEL BİLGİLER

  
Dersin Kodu Dersin Yarıyılı/Yılı   Dersin Türü   Dersin Seviyesi   Dersin Öğretim Dili
     
  
Dersin Adı Teori Uygulama AKTS
Dersin İngilizce Adı
Dersin Öğretim Elemanı E Mail
Dersin Yardımcı Öğretim Elemanı E Mail
Dersin Amacı
Dersin Kısa İçeriği
Önkoşullar

DERSİN HEDEFLERİ
 
DERSİN HEDEFLERİ 
1Servis usullerini ve kurallarını bilme ve uygulama becerisi kazanmaları hedeflenmiştir.
2Yiyecek içecek işletmelerinde kullanılan araç ve gereçleri tanımaları ve kullanım alanlarını öğrenmeleri hedeflenmiştir
3Barların yiyecek içecek işletmelerinin başarısı için ne derece önemli olduğunu kavramaları hedeflenmiştir
4Satın alma,teslim alma ve depolama hakkında bilgi sahibi olmaları hedeflenmiştir
5Yiyecek içecek işletmelerinde hijyen ve sanitasyonun önemini kavramaları hedeflenmiştir
6Menülerin belirlenmesinde etkili olan çeşitli standartları öğrenmeleri hedeflenmiştir
7Yiyecek içecek işletmelerini ziyaret eden konuk tiplerini öğrenmeleri hedeflenmiştir
 
DERSİN KATEGORİSİ
DERSİN KATEGORİSİ DERSİN YÜZDESİ
Meslek Bilgisi Dersleri
Uzmanlık/Alan Bilgisi Dersi