NİĞDE SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU / TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ / NTO2014 - YİYECEK İÇECEK SERVİSİ II

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

Hafta 
Konular 
Öğrenme Kaynakları 
1Sürdürülebilirlik ve gıda problemi,yiyecek ve tarım,alternatif beslenme ve menü hazırlama teknikleri. 
2Yiyecek içecek işletmelerinin sınıflandırılması ve örgütlenmesi 
3Servis personelinin görev tanımları 
4Yiyecek içecek işletmelerinde kullanılan araç ve gereçler 
5Serviste kullanılan malzemeler 
6Yiyecek içecek işletmelerinde önhazırlık 
7Kuver çeşitleri ve kuverin hazırlanması 
8Servis çeşitleri 
9Kahvaltı çeşitleri ve kahvaltı servisi 
10Yiyecek içecek işletmelerinde hijyen 
11Barın tanımı,tarihsel gelişimi ve kavramlar 
12Konaklama işletmelerinde barın yeri ve önemi 
13Bira ve şarabın üretimi ve servisleri 
14Şarapların sınıflandırılması ve şarap servisi