NİĞDE SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU / TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ / NTO2014 - YİYECEK İÇECEK SERVİSİ II

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

Hafta 
Konular 
Öğrenme Kaynakları 
1Sürdürülebilirlik ve gıda problemi,yiyecek ve tarım,alternatif beslenme ve menü hazırlama teknikleri.Ders Notları
2Yiyecek içecek işletmelerinin sınıflandırılması ve örgütlenmesiKOÇAK Nilüfer,Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi,Detay Yayıncılık,Ankara,2016
3Servis personelinin görev tanımlarıKOÇAK Nilüfer,Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi,Detay Yayıncılık,Ankara,2016
4Yiyecek içecek işletmelerinde kullanılan araç ve gereçlerKOÇAK Nilüfer,Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi,Detay Yayıncılık,Ankara,2016
5Serviste kullanılan malzemelerKOÇAK Nilüfer,Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi,Detay Yayıncılık,Ankara,2016
6Yiyecek içecek işletmelerinde önhazırlıkKOÇAK Nilüfer,Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi,Detay Yayıncılık,Ankara,2016
7Kuver çeşitleri ve kuverin hazırlanmasıKOÇAK Nilüfer,Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi,Detay Yayıncılık,Ankara,2016
8Servis çeşitleriKOÇAK Nilüfer,Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi,Detay Yayıncılık,Ankara,2016
9Kahvaltı çeşitleri ve kahvaltı servisiKOÇAK Nilüfer,Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi,Detay Yayıncılık,Ankara,2016
10Yiyecek içecek işletmelerinde hijyenKOÇAK Nilüfer,Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi,Detay Yayıncılık,Ankara,2016
11Barın tanımı,tarihsel gelişimi ve kavramlarKOÇAK Nilüfer,Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi,Detay Yayıncılık,Ankara,2016
12Konaklama işletmelerinde barın yeri ve önemiKOÇAK Nilüfer,Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi,Detay Yayıncılık,Ankara,2016
13Bira ve şarabın üretimi ve servisleriKOÇAK Nilüfer,Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi,Detay Yayıncılık,Ankara,2016
14Şarapların sınıflandırılması ve şarap servisiKOÇAK Nilüfer,Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi,Detay Yayıncılık,Ankara,2016