| 1 | Sürdürülebilirlik ve gıda problemi,yiyecek ve tarım,alternatif beslenme ve menü hazırlama teknikleri. | Ders Notları |
| 2 | Yiyecek içecek işletmelerinin sınıflandırılması ve örgütlenmesi | KOÇAK Nilüfer,Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi,Detay Yayıncılık,Ankara,2016 |
| 3 | Servis personelinin görev tanımları | KOÇAK Nilüfer,Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi,Detay Yayıncılık,Ankara,2016 |
| 4 | Yiyecek içecek işletmelerinde kullanılan araç ve gereçler | KOÇAK Nilüfer,Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi,Detay Yayıncılık,Ankara,2016 |
| 5 | Serviste kullanılan malzemeler | KOÇAK Nilüfer,Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi,Detay Yayıncılık,Ankara,2016 |
| 6 | Yiyecek içecek işletmelerinde önhazırlık | KOÇAK Nilüfer,Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi,Detay Yayıncılık,Ankara,2016 |
| 7 | Kuver çeşitleri ve kuverin hazırlanması | KOÇAK Nilüfer,Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi,Detay Yayıncılık,Ankara,2016 |
| 8 | Servis çeşitleri | KOÇAK Nilüfer,Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi,Detay Yayıncılık,Ankara,2016 |
| 9 | Kahvaltı çeşitleri ve kahvaltı servisi | KOÇAK Nilüfer,Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi,Detay Yayıncılık,Ankara,2016 |
| 10 | Yiyecek içecek işletmelerinde hijyen | KOÇAK Nilüfer,Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi,Detay Yayıncılık,Ankara,2016 |
| 11 | Barın tanımı,tarihsel gelişimi ve kavramlar | KOÇAK Nilüfer,Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi,Detay Yayıncılık,Ankara,2016 |
| 12 | Konaklama işletmelerinde barın yeri ve önemi | KOÇAK Nilüfer,Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi,Detay Yayıncılık,Ankara,2016 |
| 13 | Bira ve şarabın üretimi ve servisleri | KOÇAK Nilüfer,Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi,Detay Yayıncılık,Ankara,2016 |
| 14 | Şarapların sınıflandırılması ve şarap servisi | KOÇAK Nilüfer,Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi,Detay Yayıncılık,Ankara,2016 |