| Kazandırılacak Bilgi Ve Beceriler | Seviyesi |
1 | Sütün tanımının ve bileşiminin öğrenilmesi | 3 |
2 | Süt bileşiminde görülen değişikliklerin öğrenilmesi | 2 |
3 | Memenin yapısı ve sütün oluşması hakkında bilgi sahibi olma | 3 |
4 | Sütün salgılanması ve sağılmasının öğrenilmesi | 3 |
5 | Sağım şekillerinin öğrenilmesi | 3 |
6 | Sütte bulunan hücreler, anormal süt ve çiğ süt hakkında bilgi sahibi olma | 3 |
7 | Çiftliklerde temiz ve kaliteli süt üretiminin nasıl yapıldığının öğrenilmesi | 3 |
8 | Çiftliklerde sütün soğutulması ve naklinin nasıl yapıldığının öğrenilmesi | 3 |
9 | Süt verimine etki eden faktörlerin öğrenilmesi | 1 |
10 | Sütün temizlenmesi | 3 |
11 | Sütün yağının ayrılması | 3 |
12 | Sütün havasının ve kokusunun alınması | 3 |
13 | Süt üretimi için yetiştirilen hayvan ırklarının tanınması | 2 |