SUT2003 / TEREYAĞI TEKNOLOJİSİ

Kazandırılacak Bilgi Ve Beceriler

Kazandırılacak Bilgi Ve BecerilerSeviyesi
1Kremanın Tanımı ve Özellikleri3
2Krema Üretim Akım Şeması 3
3Çiğ Süte Uygulanan Ön İşlemler3
4Sütün Isıtılması3
5Süt Miktarının Ayarlanması3
6Seperatör Sıcaklığının Ayarlanması3
7Süt Yağının Ayrılması 3
8Seperatör kullanmak3
9Yağ tayini yapmak3
10Santrifüj kullanmak3
11Kremanın Soğutulması3
12Kremayı Olgunlaştırmanın Amaçları3
13Krema Olgunlaştırmada Kullanılan Alet ve Ekipmanlar3
14Olgunlaştırma Yöntemleri3
15Tereyağı Starter Kültürleri3
16Olgunlaştırma Asitliğinin Tereyağına Etkisi 3
17Terazi kullanmak3
18Kültür hazırlamak3
19Kültür ilave etmek3
20pH metre kullanmak3