USD3072 / BESİN VE PERSONEL HİJYENİ

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Giriş, temel kavramlar  
2Hijyenin tanımı ve önemi  
3Beslenme, besin maddeleri ve beslenme hataları  
4Besin kirliliğine yol açan etkenler 
5Besinlerin satın alınması ve depolanması sırasında hijyen sağlama yolları  
6Besin zehirlenmeleri 
7Besinlerin hazırlanması ve pişirilmesi ve servisi sırasında hijyeni sağlama yolları  
8Ara Sınav 
9Gıda güvenliği için dikkat edilmesi gereken kurallar 
10Hijyeni sağlamada genel temizlik ve güvenlik ilkeleri  
11Kişisel hijyenin sağlanması, personal ve su hijyeni 
12Zararlı- haşere kontrolü, Gıda güvenliği yönetim sistemleri HACCP-1 
13Gıda güvenliği yönetim sistemleri HACCP-2 
14Besin hijyeninin sağlanmasında kullanılan yeni teknolojiler